Πώς να μαγειρεύουν ένα βουτυρωμένο και τρυφερό στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα

Τα αποφλοιωμένα στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα είναι μια πτωχή πηγή πρωτεΐνης, χαμηλότερη σε λιπαρά από το κοτόπουλο του σκοτεινού κρέατος, όπως οι μηροί και τα φτερά, και το κοτόπουλο μαγειρεμένο με το δέρμα. Τα στήθη κοτόπουλου με μοσχάρι τεμαχίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου στο μισό και μετά απλώνονται ανοιχτά, γεγονός που δημιουργεί μια λεπτότερη κοπή κρέατος που μαγειρεύει πιο γρήγορα. Μπορείτε να τρυφεράτε τα στήθη κοτόπουλου χτυπώντας τα με ένα τρυφεριστή κρέατος. Tenderized, πεντανόστιμα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύουν γρήγορα με διάφορους τρόπους και να σας δώσει πολλές επιλογές για καρυκεύματα και την προετοιμασία.

Προετοιμασία

Δεν χρειάζεστε φανταχτερά συστατικά για να μαγειρεύετε χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα στήθος κοτόπουλου που έχουν τρυφεθεί και βουτυρωθεί έτοιμο να μαγειρεψει. Απλά πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι και τα στήθη είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα καρυκεύματα που μπορείτε να απολαύσετε, όπως κούμι ή σκόνη τσίλι. Δημιουργήστε το δικό σας μίγμα μπαχαρικών, αντί να χρησιμοποιήσετε ένα παρασκευασμένο μείγμα, για να μειώσετε την ποσότητα νατρίου στη διατροφή σας. Ή μαρινάρετε τα προετοιμασμένα στήθη κοτόπουλου στην αγαπημένη σας μαρινάδα, όπως ένας συνδυασμός χυμού εσπεριδοειδών, σκόρδου και ελαιόλαδου, για να προσθέσετε περισσότερη γεύση στο κρέας.

Προσθέτοντας γεύσεις

Προσθέστε μια επιπλέον ώθηση της γεύσης σε απλά στήθη κοτόπουλου γεμίζοντας το κρέας με αλμυρά συστατικά. Είναι εύκολο να γεμίζετε στήθη κοτόπουλου πεταλούδας με τυρί ή ένα κομμάτι προσκιούτο ή σαρράνο μαρμελάδας πριν από το μαγείρεμα. Απλώς γεμίστε τη μέση του στήθους με το γέμισμα, στη συνέχεια κλείστε το στήθος κοτόπουλου γύρω από το τυρί ή το ζαμπόν. Αν παρακολουθείτε τη λήψη νατρίου σας, αφήστε το τυρί ή το ζαμπόν και γεμίστε το στήθος κοτόπουλου με φρέσκα βότανα ή λαχανικά, όπως τα σπαράγγια ή τα μανιτάρια.

Μαγείρεμα

Τα αποφλοιωμένα, χωρίς δέρμα, πεταμένα στήθη κοτόπουλου μαγειρεύουν γρήγορα σε μια σχάρα αερίου ή κάρβουνο που θερμαίνεται σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Η σχάρα προσθέτει μια καπνιστή γεύση στο κοτόπουλο. Για εσωτερική μαγειρική, ένα ζεστό τηγάνι σούπας μαγειρεύει κοτόπουλο χωρίς κοτόπουλο σε χρυσή τελειότητα. Είτε ψησταριάζετε είτε μαγειρεύετε, ανασηκώστε τα στήθη κοτόπουλου μέχρι τη μέση του χρόνου μαγειρέματος. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε το κοτόπουλο σας για ομοιότητα. Τραβήξτε το στήθος από τη σχάρα ή τη σόμπα όταν η εσωτερική θερμοκρασία φθάνει τους 165 βαθμούς Φαρενάιτ για να μειώσετε τον κίνδυνο βακτηρίων που μεταδίδονται από τα τρόφιμα.

Σερβίρισμα

Μαγειρέψτε, μαρινάρετε και φορέστε τα αποξηραμένα, βουτυρωμένα στήθη κοτόπουλου με ένα υγιές καρδιά, όπως το ελαιόλαδο ή το έλαιο canola, αντί για λιγότερο υγιή λίπη, όπως το βούτυρο ή το φυστικέλαιο. Σερβίρετε μαγειρεμένα στήθη κοτόπουλου με λαχανικά στον ατμό και ένα πιάτο ολόκληρων κόκκων για να δημιουργήσετε ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα με άφθονη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.