Πώς να μαγειρεύουν ένα μεσαίο σπανάκι ψητό βοδινό σε ένα κατσαρόλα

Τα Crock-Pots είναι συνώνυμα των μακριών βραχιόνων και των μεθόδων βραδείας ψησίματος που διατηρούν το κρέας πάνω από 210 βαθμούς Φαρενάιτ για αρκετές ώρες – αλλά αν παρακολουθείτε την εσωτερική θερμοκρασία ενός ψητού, μπορείτε να το αφαιρέσετε όταν φτάσει σε μέτρια σπάνια ή 130 ΣΤ. Μια σημαντική ποσότητα συνδετικού ιστού λιώνει καθώς αυξάνεται και η θερμοκρασία, επειδή χρειάζονται δυο ώρες για να φτάσει η μέγιστη θερμοκρασία στο Crock-Pot. Οι περικοπές προσφοράς προσφέρουν το πιο ευχάριστο όταν μαγειρεύονται σε μέτρια σπάνια, οπότε πηγαίνετε με ένα ψητό που λαμβάνεται από το φιλέτο ή το τμήμα των πλευρών για καλύτερα αποτελέσματα.

Ζεστάνετε το ψητό μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου σε ένα ρηχό πιάτο επενδεδυμένο με χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει την υγρασία. Το βόειο κρέας χρειάζεται περίπου 30 λεπτά ανά λίβρα για να ζεσταθεί από θερμοκρασίες ψυγείου σε θερμοκρασία δωματίου, που δεν υπερβαίνει τις 2 ώρες.

Αλατοποιήστε το ψητό όταν το αφήσετε να ζεσταθεί. Το απλό χονδροειδές αλάτι έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τρυφερότητα εάν το εφαρμόσετε στο βόειο κρέας νωρίς.

Βάζετε το ψητό σε όλες τις πλευρές σε ζεστό λάδι στη σόμπα, αν θέλετε. Το βόειο κρέας δεν καφέ σε ένα Crock-Pot και, αν και προαιρετικό, το μαγειρικό σκεύος πριν το μαγείρεμα βελτιώνει την υφή και τη γεύση του ψητού.

Τοποθετήστε το ψητό στο Crock-Pot μαζί με περίπου 1 φλιτζάνι αποθέματος, ζωμού ή νερού. Εάν θέλετε να προσθέσετε λαχανικά, όπως mirepoix ή καρότα σε κύβους, κρεμμύδια και σέλινο ή πιπέρι, όπως το τεμαχισμένο σκόρδο, το κάνετε τώρα.

Εισάγετε τον αισθητήρα ψηφιακού θερμόμετρου στο κέντρο του φρυγανιού και τοποθετήστε την οθόνη θερμοκρασίας εκτός του δοχείου Crock-Pot. Ασφαλίστε το καπάκι στο Crock-Pot. Το θερμαινόμενο καλώδιο μεταξύ του αισθητήρα και της οθόνης θερμοκρασίας δεν πρέπει να παρεμποδίζει τη στερέωση του καπακιού, τα καλώδια είναι λεπτά, θωρακισμένα και εύκαμπτα. Ωστόσο, εάν το καλώδιο εμποδίζει πλήρως το κάλυμμα του Crock-Pot, τυλίξτε ένα πλαστικό περιτύλιγμα πάνω από τη ραφή μεταξύ του καπακιού και του δοχείου για να αποφύγετε τη διαφυγή του ατμού.

Ρυθμίστε το Crock-Pot σε “Υψηλή”. Εάν το μοντέλο του θερμομέτρου σας έχει ένα συναγερμό που σας ειδοποιεί όταν φτάσει σε μια καθορισμένη θερμοκρασία, προγραμματίστε να σας ειδοποιεί όταν το ψητό φτάνει στα 130 F.

Μαγειρέψτε το ψητό έως ότου φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 130 F, ή περίπου 2 ώρες. Πάρτε το ψητό από το δοχείο και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρετε.