Πώς να μαγειρεύουν αγγούρια και σκουός

Αγγούρια και σκουός είναι νόστιμα φρέσκα τρόφιμα, φορτωμένα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Παρά το γεγονός ότι αποτελούνται κυρίως από νερό, τα αγγούρια είναι υψηλά σε βιταμίνη Α, C και φολικό οξύ. Αν και τα αγγούρια καταναλώνονται συχνά ωμά, μπορούν να ψηθούν στο φούρνο, να βράσουν ή να φανούν στο μαγειρικό σκεύος. Οι πολυάριθμες ποικιλίες σκουός, εν τω μεταξύ, είναι γενικά υψηλές σε βιταμίνη C, κάλιο και καροτίνες. Το σκουός μπορεί επίσης να μαγειρευτεί με διάφορους τρόπους.

Πλένετε τα αγγούρια σε κρύο νερό. Αποφλοιώστε τα αγγούρια, αν θέλετε.

Φέτες φέτες αγγουριού ή κομμάτια σε μια κατσαρόλα με λιωμένο βούτυρο. Περιέχετε αλάτι, πιπέρι ή άλλα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε συχνά μέχρι το αγγούρι να είναι τρυφερό.

Για να προετοιμαστείτε για το ψήσιμο, κόψτε ένα αγγούρι κατά μήκος και αφαιρέστε τον πολτό. Γεμίστε το κοκκινωπό αγγούρι με ψίχουλα ψωμιού, τυριά ή άλλα καρυκεύματα. Ψήνετε σε 350 βαθμούς Φαρενάιτ για 25 έως 30 λεπτά.

Για να βράσετε τα αγγούρια, κόψτε τα κατά μήκος και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τα αγγούρια σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τα στο βρασμένο αλατισμένο νερό. Μειώστε τη θερμότητα για να σιγοβράσει και μαγειρέψτε τα αγγούρια μέχρι να μαλακώσουν Στραγγίζετε καλά όταν τελειώσετε και δοκιμάστε τη γεύση.

Πλύνετε το σκουός με κρύο νερό, αφαιρώντας κάθε βρωμιά από το δέρμα.

Για να ψήσετε το φούρνο, κόψτε τα στο μισό και αφαιρέστε τους σπόρους. Προσθέστε καρυκεύματα στο κέντρο των μισών κοίλων. Τοποθετήστε τα σε ένα φύλλο μπισκότων με την όψη επάνω και ψήνετε στο φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ για 30 έως 60 λεπτά ή έως ότου το δέρμα τρυπηθεί εύκολα με ένα πιρούνι. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της σκουός σας.

Αγγούρια

Σκουός

Σοτάρετε λεπτές φέτες σκουός σε λιωμένο βούτυρο σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε συχνά μέχρι να γίνει τρυφερό το σκουός. Προσθέστε καρύκευμα και σιγοβράστε για άλλα 10 με 20 λεπτά.

Ψηλά το σκουός στο φούρνο αφού κόψετε το σκουός στη μέση και αφαιρέσετε τους σπόρους. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο ή το ελαιόλαδο πάνω από τις κομμένες πλευρές του σκουός. Προσθέστε καρύκευμα. Τοποθετήστε το σκουός με το πρόσωπο προς τα κάτω σε ένα φύλλο ψησίματος. Μαγειρέψτε σε 400 βαθμούς Φαρενάιτ για 40 έως 45 λεπτά. Το δέρμα πρέπει να μαυρίσει και η σάρκα μαλακή.

Στρώνουμε το σκουός, κόβοντας τα κατά το ήμισυ. Βουρτσίστε τις κομμένες πλευρές με ελαιόλαδο και καρυκεύματα. Στρώνουμε τη σκουός σε μέτρια φωτιά για 5 έως 10 λεπτά ανά πλευρά.