Πώς να μαγειρεύουν αυγά γατόψαρων

Τα αυγά γατόψαρων έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λίπος και χοληστερόλη. Ο πορτοκαλλόχρουνιός αυτού του ψαριού που τροφοδοτείται στο κάτω μέρος διατηρεί μια κάπως λεία και ογκώδη υφή, ανεξάρτητα από τη μέθοδο παρασκευής. Τα μαγειρεμένα αυγά – τα οποία θυμίζουν αόριστα τη πουτίγκα ταπιόκας που παρασκευάζεται με κομμάτια ψαριού – είναι μια επίκτητη γεύση. Τα αυγά γατόψαρων έχουν μια ισχυρή γεύση που ποτέ δεν μπερδεύεται με ρωσικό χαβιάρι. Ο τελευταίος αλατίζεται, θεραπεύεται και πωλείται για υψηλή τιμή. Οι σκουριές γατών συχνά απορρίπτονται όταν καθαρίζονται τα ψάρια. Εκείνοι που ξεφεύγουν από τη διάθεση των σκουπιδιών είναι συνήθως τηγανητές.

Ρίξτε αλεύρι καλαμποκιού, αλάτι και πιπέρι σε μια πλαστική σακούλα. Ανακινήστε τα συστατικά μέχρι να αναμιχθούν. Σπάστε δύο αυγά σε ένα μπολ μίξης και χτυπήστε τα με ένα χτύπημα.

Τοποθετήστε τις λωρίδες μπέικον σε μια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το μπέικον, στη συνέχεια το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το βάζουμε στην άκρη. Αφήστε το λίπος μπέικον στο τηγάνι.

Πλένετε τα αυγά γατόψαρων υπό κρύο νερό. Βυθίστε τα αυγά γατόψαρων στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μέσα στην πλαστική σακούλα. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Αυτό δημιουργεί μια παχιά, τραγανή επικάλυψη όταν τα αυγά είναι τηγανητά.

Σηκώστε τη φλόγα στον καυστήρα της φούρνου. Τοποθετήστε τα αυγά γατόψαρων στο ζεστό γράσο μπέικον. Τηγανίζουμε τα αυγά έως ότου είναι χρυσά καφέ σε όλες τις πλευρές.

Αφαιρέστε τα αυγά γατόψαρων από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε χαρτοπετσέτες για να στραγγίσετε. Τοποθετήστε τα αυγά σε ένα πιάτο και τα καλύψτε με τις λωρίδες μπέικον. Σερβίρετε με μια γαρνιρισμένη γαρνιτούρα και σάλτσα ταρτάρ.