Πώς να μαγειρεύουν μια μπριζόλα στην ψησταριά χωρίς λάδι

Το μαγείρεμα μπριζόλας στη σόμπα χωρίς λάδι είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία που ονομάζεται pan-searing. Αν και ορισμένες διαδικαστικές λεπτομέρειες ποικίλουν ανάλογα με την περικοπή του κρέατος και το μέγεθος του, η γενική διαδικασία είναι καθολική. Μόνο να μαγειρέψουμε πλήρως αποψυγμένο κρέας, διαφορετικά το εξωτερικό μαγειρεύει πολύ πιο γρήγορα από το εσωτερικό. Ακόμη και το μοσχαρίσιο κρέας που ψύχεται ακόμα από το ψυγείο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της τελικής μπριζόλας. Οι ίνες στο ψυχρό κρέας συστέλλονται όταν ξαφνικά εκτίθενται σε υπερβολική θερμότητα, αποδίδοντας μια σκληρή μπριζόλα. Πάρτε τη μπριζόλα έξω από το ψυγείο μια ώρα πριν να το σβήσετε.

Κόψτε το περιττό λίπος από τα άκρα της μπριζόλας με ένα μη οδοντωτό μαχαίρι. Πατάτε τη μπριζόλα με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε άλλα βότανα ή μπαχαρικά που σας αρέσουν με το βόειο κρέας.

Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα σε έναν καυστήρα που έχει φτάσει στη μέση υψηλή θερμότητα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας άσβεστος βούτυρο και περιμένετε για να σταματήσουν οι φυσαλίδες και να αρχίσουν να μαυρίζουν.

Τοποθετήστε τη μπριζόλα στην κατσαρόλα και ξεραρίστε για τρία λεπτά. Πιείτε την μπριζόλα περιοδικά με λαβίδες για να την απομακρύνετε σε περίπτωση που αρχίσει να κολλάει.

Γυρίστε τη μπριζόλα χρησιμοποιώντας τις λαβίδες. Συνεχίστε να το πατάτε μέχρι να μαγειρευτεί μέχρι τη θερμοκρασία που θέλετε. Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο κρέατος για να καθορίσετε πότε θα γίνει. Αφαιρέστε τη μπριζόλα από την κατσαρόλα σε 120 βαθμούς Φαρενάιτ για ένα σπάνιο σκεύος. Προσθέστε 10 μοίρες για κάθε διαδοχική προετοιμασία, έως και 160 βαθμούς Φαρενάιτ για καλά αποτελέσματα.

Αφήστε τους χυμούς της μπριζόλας να παραμείνουν για 10 λεπτά πριν κόψετε. Η παράκαμψη αυτής της περιόδου ανάπαυσης αφήνει πολύ χυμό να εξαντληθεί όταν αρχίσετε να τρώτε, στεγνώνοντας το μπριζόλα.