Πώς να μαγειρεύουν μπακαλιάρο με λεμόνι στο φούρνο

Ο γάδος είναι ένας από τους πιο εύκολα διαθέσιμους και προσιτούς τύπους ψαριών. Βρίσκεται εύκολα στο τοπικό παντοπωλείο σας κατεψυγμένο σε φιλέτα ή φρέσκο ​​στο μετρητή κρέατος. Απλός για να προετοιμαστείτε και εκπληκτικά ευπροσάρμοστο, το ελαφρύ κρέας άπαχου γεύσης του γάδου προσφέρεται σε πολλά παρασκευάσματα μαγειρέματος, συμπεριλαμβανομένου του ψήσιμου φούρνου. Αν ψάχνετε για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα, ψήστε το ελαιόλαδο και το φρέσκο ​​χυμό λεμονιού σε φιλέτα γάδου και ψήστε. Θα έχετε ένα υπέροχο ψάρι που είναι έτοιμο μέσα σε λίγα λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο σας σε 400 βαθμούς Φαρενάιτ. Ξεπλύνετε τα φιλέτα του γάδου σε κρύο νερό και στεγνώστε με χαρτοπετσέτες.

Τοποθετήστε τα φιλέτα γάδου σε ένα μόνο στρώμα σε ένα ρηχό ταψί. Προστατεύστε το γάδο με μικρές ποσότητες ελαιολάδου και χυμού λεμονιού. Ανακινήστε τα φιλέτα για να επικαλύψετε και τις δύο πλευρές. Εάν θέλετε, προσθέστε επιπλέον καρυκεύματα όπως το αλάτι του σκόρδου, το θυμάρι, το μαϊντανό ή το αλάτι και το πιπέρι.

Ψήστε το γάδο για 8 έως 10 λεπτά ανά ίντσα πάχους ή έως ότου η σάρκα γίνει αδιαφανή και νιφάδες εύκολα με ένα πιρούνι.

Αφαιρέστε το γάδο από το φούρνο και σερβίρετε. Σφουγγίστε μερικούς από τους ψημένους χυμούς πάνω από τα ψάρια. Δοκιμάστε το ζευγάρωμα με μια φρέσκια σαλάτα στον κήπο, σπαράγγια ψημένα με φούρνο ή χνουδωτό άσπρο ρύζι για ένα απλό αλλά υγιεινό γεύμα.