Πώς να μαγειρεύουν μπλε μπακαλιάρος

Ο μπλε μερλούκιος είναι περισσότερο γνωστός ως ψάρια ψαριών της Νέας Ζηλανδίας ή ψάρια hoki. Ο μπλε μερλούκιος είναι ένα μαλακό, λευκό ψάρι που απαντάται συνήθως σε αλμυρό νερό και λόγω της μαλακής του υφής, ψήνεται καλύτερα αντί για σχάρα ή σοταρισμένο. Το μπλε μερλούκι ψαριών ζευγάρει καλά με ψητό κουνουπίδι ή καρότα με ψητές πατάτες και ένα ποτήρι λευκό ξηρό κρασί, όπως το Chardonnay, το Sauvignon Blanc ή το Chenin Blanc.

Αφαιρέστε τα ψάρια του μερλούκιου από το ψυγείο και αφήστε το να ζεσταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά, κρατώντας το καλύπτονται με πλαστικό περιτύλιγμα όλη την ώρα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.

Βουρτσίστε και τις δύο πλευρές του μερλούκιου με το λιωμένο βούτυρο. Στρίψτε τις δύο πλευρές του ψαριού με αλάτι στη θάλασσα ή αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση.

Σκουπίστε ελαφρά το κάτω μέρος ενός ψησίματος με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τον μπακαλιάρο στο φούρνο ψησίματος και ψήστε τα ψάρια για 20 λεπτά.

Αφαιρέστε τα ψάρια από το φούρνο και ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία στο παχύτερο σημείο με ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης χωρίς να αγγίξει το άκρο το άκρο. Όταν το ψάρι είναι πλήρως μαγειρεμένο, το θερμόμετρο θα διαβάσει 145 βαθμούς Φαρενάιτ.

Επιστρέψτε το ψάρι στο φούρνο σε βήματα πέντε λεπτών εάν το ψάρι δεν είναι πλήρως μαγειρεμένο. Ελέγξτε τα ψάρια κάθε πέντε λεπτά μέχρι να φτάσει τους 145 βαθμούς.

Μεταφέρετε το ψάρι σε μια μεγάλη πιατέλα που θα σερβίρει για πέντε λεπτά πριν το σερβίρετε. Τοποθετήστε το ψάρι στο φρεσκοκομμένο μαϊντανό με μαϊντανό και γαρνίρετε την πλάκα με λεμονιές.