Πώς να μαγειρεύουν μπριζόλα μαύρο και μπλε στο σπίτι

Η μπριζόλα μπλε και μπλε, ένα βασικό στοιχείο μενού στα περισσότερα steakhouses και chophouses σε ολόκληρη τη χώρα, παίρνει το όνομά του από τα μαύρα καρυκεύματα που χρησιμοποιούνται για την εποχή της μπριζόλας και την επικάλυψη του πλούσιου τυριού bleu. Μαύρη και μπλε μπριζόλα, επίσης γνωστή ως Pittsburgh σπάνια, είναι μια τεχνική μαγειρικής για τη μπριζόλα που είναι εγγενής στην περιοχή του Πίτσμπουργκ. Το μπριζόλα της Νέας Υόρκης που χρησιμοποιείται για να φτιάξετε αυτά τα πιάτα δεν είναι μόνο γευστικότατο, αλλά είναι ένα από τα 29 κομμάτια του βοείου κρέατος που το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ δήλωσε άπαχο. Ένα 3-oz. Η μπριζόλα περιέχει μόνο 6 g λίπους, με 2,3 g από κορεσμένα λίπη.

Μαυρισμένο με το τυρί Bleu

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το ψυγείο και αφήστε τους να καθίσουν για 30 λεπτά.

Πίτσμπουργκ Σπάνια

Προθερμάνετε μια χυτοσίδηρο ή μια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 450 βαθμούς Φαρενάιτ.

Επικαλύψτε τις μπριζόλες με το λιωμένο βούτυρο.

Διαχωρίστε τα μαυρισμένα καρυκεύματα και τρίψτε ίσα ποσά και στις δύο μπριζόλες για να τα καλύψετε.

Τοποθετήστε τις ωριμασμένες μπριζόλες στην προθερμασμένη κατσαρόλα και μαγειρέψτε τις στη μία πλευρά για 3 έως 4 λεπτά.

Ανακατέψτε τις μπριζόλες πάνω από τη χρήση λαβίδων.

Κορυφήστε κάθε μπριζόλα με το μισό τυρί bleu, πιέστε το σταθερά και μαγειρέψτε για επιπλέον 3 με 4 λεπτά.

Ελέγξτε την εσωτερική θερμοκρασία κάθε μπριζόλας με ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης. Εάν θέλετε τις μπριζόλες σας μέτρια-σπάνιες, το θερμόμετρο θα πρέπει να διαβάσει 135 βαθμούς Φαρενάιτ και 150 βαθμούς Φαρενάιτ για μέσο. Αν οι μπριζόλες δεν έχουν φτάσει σε αυτές τις θερμοκρασίες, τοποθετήστε την κατσαρόλα στο φούρνο για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν οι επιθυμητές θερμοκρασίες.

Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα που σερβίρει και αφήστε τους να ξεκουραστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αυτή η περίοδος ανάπαυσης επιτρέπει στους χυμούς που εξήχθησαν από το κρέας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος να απορροφηθούν πίσω στη μπριζόλα. Οι μπριζόλες συνεχίζουν να μαγειρεύουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φθάνοντας στην τελική τους θερμοκρασία 145 βαθμούς Fahrenheit για μέτρια σπάνια και 160 βαθμούς Fahrenheit για μέσο.

Προθερμάνετε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον 5 λεπτά, είτε στο μαγειρικό σκεύος είτε σε μια σκεπαστή σχάρα. Χρειάζεστε εξαιρετικά υψηλή θερμότητα, 500 βαθμούς Fahrenheit ή υψηλότερη, για να μαγειρέψετε σωστά μια μπριζόλα μπλε ή μπλε, ή Pittsburgh σπάνια, έτσι ώστε να γίνει πολύ καμένα στο εξωτερικό, ενώ το εσωτερικό παραμένει ωμό και δροσερό στην αφή.

Τοποθετήστε το μπριζόλα στην θερμαινόμενη κατσαρόλα ή απευθείας πάνω από τη φλόγα στη σχάρα και μαγειρέψτε για 1 έως 2 λεπτά, ή απλώς μέχρι να πάρει μια κοκκινωπή εμφάνιση.

Αναποδογυρίστε τη μπριζόλα χρησιμοποιώντας λαβίδες και μαγειρέψτε για επιπλέον 1 με 2 λεπτά ή έως ότου και οι δύο πλευρές της μπριζόλας έχουν καρύκευμα με μεγάλη άνθρακα.

Αφαιρέστε το μπριζόλα από την κατσαρόλα ή τη σχάρα και αλατοπιπερώνετε για να δοκιμάσετε πριν το σερβίρετε.