Πώς να μαγειρεύουν ρύζι για μεγάλους αριθμούς

Το μαγείρεμα για ένα μεγάλο πλήθος μπορεί να φαίνεται συντριπτικό, αλλά αν το κάνετε στον φούρνο σε αντίθεση με την εστία σας, είναι μια απλή διαδικασία. Ο χρόνος μαγειρέματος θα διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του ρυζιού που χρησιμοποιείτε. Συνήθως, το καστανό ρύζι διαρκεί δύο φορές περισσότερο από το λευκό ρύζι για να μαγειρέψει, αλλά είναι επίσης πιο θρεπτικό. Ένας καλός συμβιβασμός είναι να χρησιμοποιηθεί το μετατραπείμενο ρύζι, το οποίο είναι προψημένο. Αυτή είναι μια διαδικασία όπου το καστανό ρύζι ατμείται πριν από την αποφλοίωσή του, προκαλώντας τους κόκκους να απορροφήσουν τα θρεπτικά συστατικά του φλοιού. Εξακολουθεί να χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μαγειρεψετε μετατραπεί το ρύζι, αλλά όχι τόσο μακριά όσο το καστανό ρύζι.

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ξεπλύνετε το ρύζι που μετατράπηκε με χλιαρό νερό σε ένα φίλτρο σύρματος για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τις ακαθαρσίες πριν το ψήσετε. Αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο φίλτρο για 3 ½ κιλά. Του ρυζιού, το κάνετε σε παρτίδες, τοποθετώντας το ξεπλυμένο ρύζι σε ένα μπολ μέχρι να τελειώσετε.

Τοποθετήστε το ξεπλυμένο ρύζι σε γυάλινο, κεραμικό ή ανοξείδωτο πάγκο 12-σε-20 ιντσών. Η κονσέρβα σας πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 ίντσες βαθιά έτσι ώστε το ρύζι να μην υπερχειλίσει όταν μαγειρεύεται.

Βράστε 4 qt. Του νερού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. Του θαλάσσιου αλατιού. Βεβαιωθείτε ότι το άλας διαλύεται πλήρως.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο νερό σας και σιγά-σιγά ρίχνετε το μείγμα πάνω από το μετατραπείμενο ρύζι σας, ώστε το ρύζι να παραμείνει ακόμη και σε όλο το τηγάνι.

Καλύψτε το τηγάνό σας με αλουμινόχαρτο. Σφίξτε το αλουμινόχαρτο κατά μήκος των άκρων της λεκάνης για να αποφύγετε την υπερβολική εξαέρωση του νερού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.

Ανοίξτε το φούρνο σας μόλις φθάσει στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ και τοποθετήστε το τηγάνι σας στο κέντρο. Ρυθμίστε το χρονόμετρο του φούρνου σας σε 60 λεπτά.

Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μετά από μια ώρα και τοποθετήστε το πάνω από τη σόμπα σας για να το αφήσετε να κρυώσει για πέντε έως 10 λεπτά.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να χνουρήσετε το ρύζι πριν το σερβίρετε. Αυτή η συνταγή αποδίδει ρύζι για περίπου 50 άτομα.