Πώς να μαγειρεύουν τα άκρα και τα κομμάτια του μπέικον

Θεραπεύστε την κοιλιά του γουρουνιού με οποιονδήποτε συνδυασμό ζάχαρης, αλατιού και καπνού και έχετε μπέικον. Τα κρεοπώλες πωλούν μπέικον σε φέτες ίδιου μεγέθους και ίδιου πάχους ή σε ολόκληρες πλάκες. Πωλούν τα άκρα που έχουν απομείνει από μπέικον σε φέτες για καρύκευμα ή τα αποδίδουν σε μπιφτέκια και μπέικον. Λόγω του εκτεταμένου χειρισμού της κοιλιάς του χοιρινού κρέατος κάθε φορά που εισέρχεται πάνω στον τεμαχιστή, τα άκρα και τα κομμάτια του μπέικον απαιτούν προσεκτικό χειρισμό και το μαγείρεμα για την πρόληψη της ασθένειας που μεταδίδεται από τα τρόφιμα.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σούπας σε μέτρια υψηλή θερμοκρασία για δύο λεπτά. Ταξινόμηση των άκρων και των τεμαχίων σε χωριστά πασσάλους κατά πάχος. Τοποθετήστε το σωρό με τα παχύτερα κομμάτια στο τηγάνι πρώτα – σε ένα μόνο στρώμα – με 1/8-ιντσών χώρο μεταξύ τους.

Μαγειρέψτε τα κομμάτια για τουλάχιστον δύο λεπτά. Χαμηλώστε τη θερμότητα σε μέσο για να κρατήσετε το γράσο από το κάπνισμα και αποφύγετε να καίνε τα άκρα των άκρων και κομματιών του μπέικον. Γυρίστε τους πάνω από ένα κάθε φορά, ξεκινώντας από τη θέση 1 στην εξωτερική άκρη της κατσαρόλας, που εργάζονται κατά μήκος της κατσαρόλας από δεξιά προς τα αριστερά και από πάνω προς τα κάτω.

Αφαιρέστε το καπάκι από το μεταλλικό δοχείο. Ρίξτε το λίπος μπέικον σε αυτό κάθε φορά που το λίπος στο τηγάνι είναι περισσότερο από 1/4-ιντσών βαθιά.

Συνεχίστε να τηγανίζετε τα παχύτερα άκρα μπέικον έως ότου το γράσο εξάγει όπως προτιμάτε. Αφαιρέστε τα κομμάτια μπέικον από το τηγάνι όταν χάνουν περισσότερο από το ήμισυ του πάχους τους στο λίπος, ανάλογα με το πόσο καθαρό σας αρέσει το μπέικον σας.

Τοποθετήστε τα άκρα του μπέικον σε χαρτοπετσέτες για να απορροφήσετε το πλεονάζον γράσο. Τα καλύψτε με μια δεύτερη χαρτοπετσέτα και πιέστε για να αφαιρέσετε επιπλέον λίπος. Σύρετε τα άκρα του μπέικον σε μια πιατέλα που σερβίρεται με επιπλέον χαρτοπετσέτες.

Τρίψτε το επόμενο παχύτερο σωρό από μπέικον χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο και συνεχίστε μέχρι να τηγανίζετε κάθε σωρό με την επιθυμητή τραγανότητα. Αφαιρέστε το γράσο κάθε φορά που είναι βαθύτερο από 1/4-ίντσες.

Συνεχίστε το τηγάνισμα, χύνοντας και στυπώντας το μπέικον έως ότου το πλήρες ποσό μαγειρέψει στην επιθυμητή τραγανότητα. Φυλάσσετε μαγειρεμένο, θρυμματισμένο μπέικον σε δοχείο με καπάκι στεγανό ή σε πλαστική σακούλα φερμουάρ στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε επτά ημέρες