Πώς να μαγειρεύουν ψάρια σε πακέτα αλουμινίου στο φούρνο

Το ψήσιμο των ψαριών σε πακέτα αλουμινίου στο φούρνο κλειδώνει με υγρασία και γεύση. Χρησιμοποιήστε όλα τα λαχανικά ή καρυκεύματα που θέλετε, ειδικά εάν έχετε ήδη μια αγαπημένη συνταγή. Το κλειστό πακέτο μαγειρεύει τα ψάρια και τα λαχανικά σε μια μαλακή, υγρή κατάσταση. Η προσθήκη καρυκευμάτων εντείνει τη γεύση, εξάπλωσή της τόσο στα ψάρια όσο και στα λαχανικά. Τα περισσότερα ψάρια μαγειρεύουν καλά σε πακέτα αλουμινίου, μερικές επιλογές είναι ο σολομός ή τα άσπρα ψάρια, όπως το χάλιμπατ. Όταν αφαιρείτε αυτό το πιάτο από το φούρνο, τα χυμώδη ψάρια ξεφλουδίζουν εύκολα και τα λαχανικά μαγειρεύονται στην τελειότητα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς F.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι ψαριού πάνω από ένα φύλλο φύλλων αρκετά μεγάλο ώστε να περικλείει εντελώς το τμήμα των ψαριών.

Προσθέστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας. Από ένα λάδι, όπως το βούτυρο ή το ελαιόλαδο, καθώς και κάθε λαχανικά ή καρυκεύματα που θέλετε να φτιάξετε στην κορυφή του ψαριού. Προτεινόμενα καρυκεύματα περιλαμβάνουν αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι. Περιλάβετε λαχανικά όπως ντομάτες, κρεμμύδια, πατάτες, σπανάκι και κιμά.

Τυλίξτε το φύλλο γύρω από το κομμάτι ψαριού, σφραγίζοντας το τελείως κλεισμένο, πιέζοντας τις άκρες μαζί.

Ρυθμίστε το πακέτο αλουμινίου σε ένα φύλλο ψησίματος.

Τοποθετήστε το φύλλο ψησίματος στον προθερμασμένο φούρνο.

Αφήστε τα ψάρια να μαγειρέψουν έως και για περίπου 20 λεπτά. Θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 20 με 25 λεπτά, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και 1 ώρα. Οι χρόνοι μαγειρέματος ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο και το μέγεθος των ψαριών. Τα περισσότερα ψάρια αρχίζουν να ξεφλουδίζουν όταν γίνονται και αλλάζουν από ένα ημιδιαφανές χρώμα σε ένα αδιαφανές χρώμα.

Αφαιρέστε το φύλλο ψησίματος από το φούρνο.

Ανοίξτε το πακέτο, αργά και προσεκτικά, για να δείτε τα ψάρια. Προσέξτε, καθώς ο εξερχόμενος ατμός μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Ξεφλουδίστε το πιο παχύ κομμάτι του ψαριού με τα δόντια ενός πιρουνιού για να διαπιστώσετε εάν το ψάρι έχει γίνει. Η σάρκα πρέπει να διαχωρίζεται εύκολα.

Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο κρέατος στο πιο παχύ κομμάτι του ψαριού για να βεβαιωθείτε ότι είναι μαγειρεμένο σε ασφαλή θερμοκρασία. Πρέπει να διαβάζει 145 μοίρες F όταν το ψάρι είναι πλήρως μαγειρεμένο.

Επιστρέψτε το ψάρι στο φούρνο για να μαγειρέψετε περισσότερο εάν δεν είναι πλήρως μαγειρεμένο.