Πώς να μασάζ το στομάχι ενός παιδιού για δυσκοιλιότητα

Τα παιδιά δεν ανησυχούν συνήθως για να πηγαίνουν στο μπάνιο καθώς παίζουν με τους φίλους ή τα παιχνίδια τους. Μπορεί ακόμη και να είναι δύσκολο για αυτούς ή για να συνειδητοποιήσετε ότι είναι δυσκολία να αρχίσουν με. Παρακολουθήστε τις συνήθειες του εντέρου του παιδιού σας ενώ είναι νέος. Αν έχει τρεις και τέσσερις ημέρες μεταξύ των κινήσεων του εντέρου ή τα κόπρανα της είναι μεγάλα, σκληρά, ξηρά και επώδυνα να περάσουν, τότε το παιδί σας είναι δυσκοιλιζόμενο. Ένα μασάζ μπορεί να είναι μια χρήσιμη τεχνική για να ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα του παιδιού σας.

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Βεβαιωθείτε ότι η δυσκοιλιότητα είναι το πραγματικό πρόβλημα και όχι κάτι άλλο.

Δώστε στο παιδί σας ένα ζεστό μπάνιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το παιδί σας, το οποίο μπορεί να τον προετοιμάσει για το μασάζ και ακόμη και να χαλαρώσει τα έντερά του.

Τοποθετήστε το παιδί σας σε ένα ζεστό δωμάτιο πριν κάνετε το μασάζ. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο εάν αφαιρείτε τα ρούχα του παιδιού.

Χρησιμοποιήστε ένα υποαλλεργικό πετρέλαιο για να τρίψετε ανάμεσα στα χέρια σας. Ζεστάνετε τα χέρια σας, τρίβοντας τα έντονα.

Ζητήστε από το παιδί σας την άδεια να αγγίξει την κοιλιά της. Εάν δεν θέλει το μασάζ, είναι πολύ πιθανό να επωφεληθεί από αυτό.

Μασάζ στο στομάχι του παιδιού με δεξιόστροφη φορά. Χρησιμοποιήστε σταθερή αλλά απαλή πίεση.