Πώς να μείνετε έγκυος μετά τη λήψη του πυροβολισμού

Το Depo-Provera είναι το μόνο ενέσιμο αντισυλληπτικό που εγκρίθηκε για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την κλινική Mayo. Περιέχει υψηλή δόση προγεστίνης, συνθετική μορφή προγεστερόνης. Μετά τη λήψη της λήψης, μια γυναίκα δεν πρέπει να μείνει έγκυος για διάστημα έως και τρεις μήνες. Η κλινική Mayo λέει ότι η αποτελεσματικότητα του Depo-Provera είναι 97%. Η γονιμότητα μετά το Depo-Provera είναι κοινή ανησυχία, αλλά το PlannedParenthood.org εξηγεί ότι η εγκυμοσύνη είναι ακόμα δυνατή μετά τη διακοπή της λήψης.

Ακυρώστε ή μην προγραμματίσετε την επόμενη συνάντησή σας για τη λήψη της λήψης Depo-Provera. Μπορεί να είναι καλό να συζητήσετε τα σχέδιά σας για να μείνετε έγκυος με το γιατρό σας προτού αρχίσετε να δοκιμάζετε.

Περιμένετε τουλάχιστον τρεις μήνες από τη στιγμή της τελευταίας σας λήψης πριν αναμείνετε να μείνετε έγκυος. Σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας των γυναικών (FWHC), μπορεί να διαρκέσει έξι έως δώδεκα μήνες ή και περισσότερο πριν επιστρέψει το σώμα σας σε κανονικά επίπεδα ορμονών.

Να είστε επίμονοι με τις προσπάθειές σας για τη σύλληψη. Συνειδητοποιήστε ότι εκτός από το χρόνο που απαιτείται για το Depo-Provera να εγκαταλείψει το σύστημά σας, η περίοδος ωορρηξίας σας είναι μόνο μια μικρή χρονική περίοδο σε κάθε μήνα. Επωφεληθείτε από το χρόνο παρακολουθώντας την ωορρηξία σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να παρακολουθήσετε τη γονιμότητα. Επισκεφθείτε έναν ιστότοπο όπως το Cyclespage.com ή το PlannedParenthood.org για να μάθετε σχετικά με τις μεθόδους παρακολούθησης της φυσικής γονιμότητας.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης εάν ανησυχείτε για το χρονικό διάστημα που σας οδηγεί να συλλάβετε. Μετά από 12 μήνες, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να σας εξετάσει και ενδεχομένως να ελέγξει τη γονιμότητα του συντρόφου σας.