Πώς να μειώσετε την εμφάνιση ουλής καύσης

Οι καψίματα καύσης είναι αποτέλεσμα ιστού που έχει υποστεί βλάβη και επουλωθεί. Τα εγκαύματα συνήθως προκαλούν υπερτροφικές ουλές – ρουφηξιά που ξεχωρίζουν από το δέρμα επειδή χρειάζονται πολύ χρόνο για να επουλωθούν και συνεπώς προκαλούν περισσότερη βλάβη στο δέρμα. Λόγω της σοβαρότητάς τους, τα σημάδια καύσης συνήθως δεν βελτιώνονται από τις ατέλειες και άλλες θεραπείες. Ο δερματολόγος σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε διάφορες επιλογές για να μειώσετε την εμφάνιση της ουλή με το χρόνο και τη θεραπεία.

Χρησιμοποιήστε τη συμπίεση. Τα ενδύματα συμπίεσης φοριούνται πάνω από την ουλή για 18 έως 23 από τις 24 ώρες κάθε μέρα προκειμένου να μειωθεί η ροή του αίματος και η δημιουργία πρωτεϊνών κοντά στην περιοχή των ουλών, δύο από τους ενόχους για καψίματα. Με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να δείτε μια μείωση του πάχους της ουλή, με αποτέλεσμα μια πιο ώριμη και εύκαμπτη ουλή καψίματος. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει το κατάλληλο ένδυμα συμπίεσης για τη συγκεκριμένη περίπτωσή σας.

Περνάει βαθύ μασάζ ιστών από ιστό. Το μασάζ με ουλή που χορηγείται από ειδικό για την αποκατάσταση μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση κάποιων από τις παχύρρευστες ίνες και πρωτεΐνες που δημιουργούν μια υπερτροφική ουλή για μια ομαλότερη εμφάνιση και μια μαλακότερη ουλή. Το μασάζ με τα σημάδια πρέπει να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη σύνθεση του αντικολλαγόνου, η οποία είναι μια διαδικασία που διεγείρει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου, καθώς το μασάζ μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει υποβάθμιση του κολλαγόνου.

Εφαρμόστε φύλλα πηκτώματος και βιταμίνη Ε προς την πληγείσα περιοχή. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ένα τεύχος του περιοδικού του περιοδικού «Journal of the International Society for Injuries Injuries» (2009) έδειξε ότι τα φύλλα σιλικόνης μειώνουν το μέγεθος των υπερτοφικών κακών σημείων περισσότερο από τον εικονικό πλαστικό, αποδεικνύοντας ότι τα φύλλα πηκτής καθιστούν έναν αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσουν την εμφάνιση ουλής. Τα φύλλα γέλης μπορούν να αγοραστούν μέσω του μετρητή ή να παρασχεθούν μέσω του γιατρού σας.