Πώς να μειώσετε την εμφάνιση σπασμένων τριχοειδών στο πρόσωπο

Τα σπασμένα τριχοειδή είναι λεπτές ροζ-κόκκινες κλωστές που αναπτύσσονται στη μύτη και τα μάγουλα του προσώπου. Ενώ αυτές οι κηλίδες δεν αποτελούν ένδειξη σοβαρού προβλήματος, θα τους θελήσετε να υποβληθούν σε θεραπεία, αλλά κυρίως για καλλυντικούς σκοπούς. Αυτό συχνά οδηγεί σε ερωτήσεις γύρω από το πώς μπορείτε να μειώσετε την εμφάνισή τους. Δυστυχώς, οι επιλογές σας είναι σχετικά περιορισμένες.

Εφαρμόστε μακιγιάζ για να αποκρύψετε τα προβληματικά κομμάτια του δέρματος. Αν και αυτό δεν αφαιρεί τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία, το μακιγιάζ μπορεί να μειώσει την εμφάνισή τους. Βρείτε μια χροιά μακιγιάζ που ταιριάζει καλύτερα με τον τόνο του δέρματός σας για καλύτερα αποτελέσματα.

Επωφεληθείτε από μια λοσιόν ή κρέμα που περιέχει βιταμίνη Κ. Η βιταμίνη Κ έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία για την ροδόχρου ακμή καθώς και με μώλωπες μετά από θεραπείες με λέιζερ. Σύμφωνα με τη Δερματολογία της Μελβούρνης, μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των τριχοειδών κάτω από τα μάτια, έτσι μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για μερικούς ανθρώπους που υποφέρουν από σπασμένα τριχοειδή αγγεία στο πρόσωπο.

Συζητήστε με έναν δερματολόγο ή καλλυντικό χειρούργο σχετικά με την ηλεκτροχειρουργική. Με αυτή τη διαδικασία, μια βελόνα εισάγεται στο αιμοφόρο αγγείο και χορηγεί ένα ηλεκτρικό ρεύμα που ωθεί τη φλέβα ή το τριχοειδές να καταρρεύσει, προκαλώντας την εξαφάνιση του ελαττώματος.

Συζητήστε την επιλογή της θεραπείας με λέιζερ. Με αυτή τη μέθοδο αφαίρεσης των σπασμένων τριχοειδών αγγείων, ένα αγγειακό λέιζερ εκπέμπει παλμούς ενέργειας που διεισδύουν στο δέρμα και στην πραγματικότητα καταστρέφουν το στοχευόμενο αιμοφόρο αγγείο. Τα μόνα μειονεκτήματα είναι το δυναμικό του πόνου και των μώλωπες. Αλλά και τα δύο είναι προσωρινά προβλήματα.

Δοκιμάστε την έντονη θεραπεία παλμικού φωτός. Παρόμοια με τη θεραπεία με λέιζερ, το IPL παράγει παλμούς ενέργειας απευθείας σε επιλεγμένες περιοχές του δέρματος. Αλλά αντί για ένα πραγματικό λέιζερ, αυτοί είναι παλμοί φωτός. Το φως θερμαίνει το αιμοφόρο αγγείο, φράσσοντας το σπασμένο τριχοειδές. Μόλις φράξει, απορροφάται πίσω στο σώμα.