Πώς να μειώσετε τη φούσκωμα κατά τη διάρκεια του bodybuilding

Το bodybuilding απαιτεί το σωστό μείγμα διατροφής και άσκησης για την ανάπτυξη ενός άπαχου, κλιματισμένου, συμμετρικού σώματος. Προετοιμασία για έναν διαγωνισμό bodybuilding παίρνει σκληρή δουλειά και αφοσίωση για να παρουσιάσετε τη βέλτιστη σωματική σας διάπλαση στη σκηνή. Το φούσκωμα μπορεί να σας κάνει να εμφανίζετε λιγότερο καθορισμένο και να απομακρύνεστε από το σχήμα του σώματός σας. Προσαρμόστε το σχέδιο διατροφής σας για να βοηθήσετε να διατηρήσετε το φούσκωμα στον κόλπο.

Εξαλείψτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας για να μειώσετε τη φούσκωμα που προκαλείται από τα σάκχαρα στο γάλα. Πίνετε γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού αντί για γάλα που περιέχει λακτόζη. Αποφύγετε τα πρωτεϊνικά κουνήματα που περιέχουν γάλα σε σκόνη και μετατρέψτε σε κούνημα χωρίς λακτόζη.

Παρακολουθήστε την πρόσληψη υδατανθράκων για να μειώσετε τη φούσκωμα που προκαλούν τα εξευγενισμένα σάκχαρα και το νάτριο που περιέχονται σε τρόφιμα που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι, όπως λευκά ψωμιά ή επιδόρπια. Καταναλώστε τους υδατάνθρακες σύνθετων λιπαρών ουσιών που περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίοι σας γεμίζουν γρήγορα με λιγότερες θερμίδες, όπως δημητριακά ολικής άλεσης ή ψωμιά, καστανό ρύζι, γλυκοπατάτες, πλιγούρι βρώμης ή quinoa.

Πίνετε ένα γαλόνι νερού ανά ημέρα για να εξαλείψετε τη φούσκωμα που προκαλείται από την κατακράτηση νερού. Κρατήστε μια κανάτα νερού γαλόνι στο γραφείο σας και γευτείτε με φλιτζάνια νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μείνετε ενυδατωμένοι.

Κόψτε τεχνητά γλυκαντικά από τη διατροφή σας που μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα στο μεσαίο τμήμα. Αποφύγετε τρόφιμα που περιέχουν γλυκαντικά χωρίς θερμίδες, όπως ποτά χωρίς θερμίδες, σόδες διατροφής, κόμμι και νομισματοκοπεία.

Αυξήστε την ποσότητα καρδιαγγειακής δραστηριότητας που εκτελείτε κάθε εβδομάδα για να χάσετε το υπερβολικό βάρος του νερού με εφίδρωση. Χρησιμοποιήστε μια ποικιλία επιλογών καρδιάς χαμηλής πρόσκρουσης για να προστατέψετε τις αρθρώσεις σας, όπως την οδήγηση στο γυμνασμένο ποδήλατο, το περπάτημα στο διάδρομο, το βήμα στο μύλο σκαλοπατιών και την ολίσθηση στην ελλειπτική μηχανή. Εκτελέστε μια ώρα καρδιο πρώτο πράγμα το πρωί πριν από το πρωινό.