Πώς να μειώσετε τον πόνο των μοσχαριών όταν τρέχετε

Ο πόνος των μοσχαριών είναι ένα κοινό παράπονο μεταξύ των δρομέων. Ο μόσχος σας είναι στην πραγματικότητα μια ομάδα δύο μυών που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κάτω ποδιού σας. Η τάνυση ή η αποκόλληση των μυών δημιουργεί δυσφορία που κυμαίνεται από ένα ήπιο πόνο όταν τρέχετε σε έναν οξύ πόνο ακόμη και σε ηρεμία. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί πόνος στο αλλαντικό αν αυξήσετε ξαφνικά την ένταση, την απόσταση ή τη διάρκεια των ασκήσεων. Μειώστε τον πόνο των μοσχαριών όταν τρέχετε προσαρμόζοντας τις συνήθειες της προπόνησής σας.

Τεντώστε τους μύες των μοσχαριών σας πριν αρχίσετε να τρέχετε εάν ο χρόνιος πόνος των μοσχαριών είναι ανησυχητικός. Για τις προενταξιακές σας εκτάσεις, επικεντρωθείτε σε δυναμικές εντάσεις, στις οποίες μετακινείτε τη στοχευμένη άρθρωση σας σε όλο το εύρος της κίνησης. Για να κάνετε ένα δυναμικό τέντωμα μοσχαριού, καθίστε στο έδαφος, με τα πόδια σας ακριβώς μπροστά σας. Στρίψτε αργά και σφίξτε τον αστράγαλο σας, φέρνοντας τα δάκτυλα σας προς το έδαφος και έπειτα προς τα πάνω. Κάνετε μεταξύ 15 και 20 επαναλήψεων του τεντώματος, προσπαθώντας να αυξήσετε το εύρος της κίνησης με κάθε επακόλουθη επανάληψη.

Πίνετε νερό πριν ξεκινήσετε και κατά τη διάρκεια μακρύτερων προπονήσεων. Η αφυδάτωση είναι μια πιθανή αιτία μυϊκών πόνων και κράμπες, συμπεριλαμβανομένου του πόνου των μοσχαριών. Ενυδατώστε μετά το τρέξιμό σας και με νερό ή αθλητικά ποτά.

Ρυθμίστε το βήμα σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν συμβάλλετε στον πόνο του μοσχαριού σας όταν τρέχετε. Η φτέρνα και τα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να έρχονται σε επαφή με το πεζοδρόμιο με ίσες ποσότητες δύναμης, πιέζοντας περισσότερο το μπροστινό πόδι και λιγότερη πίεση στη φτέρνα μπορεί να επιδεινώσει τα στελέχη των μοσχαριών.

Φορέστε ανυψωτές παπουτσιών στην περιοχή του τακουνιού του παπουτσιού σας, εάν οι χρόνιοι σφιγμένοι μοσχάρια είναι η πηγή του πόνου σας ενώ τρέχετε. Ο ανελκυστήρας, που διατίθεται στα καταστήματα υποδημάτων και στους εμπόρους λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών, κρατά το μοσχάρι σας σε τεντωμένη θέση ενώ τρέχετε.

Αυξήστε τη διανυόμενη απόσταση σε χιλιόμετρα για να μειώσετε την πιθανότητα των στελεχών μόσχων από υπερβολική χρήση. Μείνετε συνεπείς με την επιφάνεια που τρέχετε, οι πιο επίπεδες επιφάνειες είναι λιγότερο κατάλληλες για να συμβάλλουν στον πόνο των μοσχαριών από τους λόφους.

Σταματήστε την προπόνησή σας όταν οι πόνοι των κάτω ποδιών σας παραμένουν. Πάρε τα μοσχάρια σας, πάρτε τα αναλγητικά αναπνοής και δώστε στο σώμα σας αρκετές μέρες για να ξεκουραστείτε πριν τρέξετε ξανά.