Πώς να μετρήσετε τις επαναλήψεις

Η μέτρηση επαναλήψεων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας σε μια δεδομένη άσκηση. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι εκπαιδευτές συνιστούν τους ανθρώπους να διατηρούν ένα αρχείο ορισμένων πληροφοριών, όπως ασκήσεις που εκτελούνται, επανάληψη και αριθμός μετρήσεων, άρση βαρών και ο συνολικός χρόνος προπόνησης. Η παρακολούθηση αυτών των μεταβλητών σας επιτρέπει να δοκιμάσετε ποιες ασκήσεις εργάζονται και σας βοηθά να οικοδομήσετε την τελική ρουτίνα με βάση τις ατομικές ανάγκες του σώματός σας.

Κάντε μια λίστα με κάθε άσκηση που θα εκτελέσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αφήστε λίγο χώρο για να σημειώσετε πόσες επαναλήψεις εκτελέσατε μαζί με κάποιες άλλες λεπτομέρειες όπως το πόσο βάρος ανεβάσατε ή πόσο διαρκούσε το σετ.

Εκτελέστε την άσκηση, υπολογίζοντας κάθε επανάληψη όταν ολοκληρώσετε μια πλήρη κίνηση. Εάν κάνετε push ups, χαμηλώνοντας τον εαυτό σας στο πάτωμα και πιέζοντας τον εαυτό σας πίσω ισούται με μια επανάληψη. Το ίδιο ισχύει για κάθε άσκηση. Μια επανάληψη απλώς ξεκινά την άσκηση και επιστρέφει στην αρχική θέση.

Τελειώστε την άσκηση και καταγράψτε αμέσως τις επαναλήψεις στο σημειωματάριό σας. Είναι εύκολο να ξεχάσετε πόσοι έχετε κάνει, ειδικά αν έχετε ήδη ολοκληρώσει αρκετές ασκήσεις, οπότε κάνετε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κρατήσετε ακριβείς μετρήσεις.

Αποθηκεύστε κάθε ημερολόγιο προπόνησης. Τελικά, μπορείτε να συγκρίνετε τα αρχεία από διαφορετικές προπονήσεις και να δείτε ποιες ασκήσεις δείχνουν βελτίωση και ποιες ασκήσεις μπορεί να χρειαστεί να κοπούν ή να επαναπροσδιοριστούν.