Πώς να ξεπεράσετε να φοβάστε να συναντήσετε νέους ανθρώπους

Η κατάκτηση του φόβου σας από τη συνάντηση νέων ανθρώπων μπορεί να σας ανοίξει νέες ευκαιρίες και εμπειρίες ζωής. Η αλληλεπίδραση με τους ξένους είναι απαραίτητη για να είναι επιτυχής στην εργασία, να αναπτύξει ουσιαστικές σχέσεις και να επιτύχει στην καθημερινή ζωή. Εάν είστε ντροπαλοί, εσωστρεφείς ή υποφέρουν από κοινωνικό άγχος, πιθανότατα θα έχετε πολύ άγχος σχετικά με αυτές τις φυσιολογικές αλληλεπιδράσεις. Η υπομονή και η πρακτική μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε αυτόν τον φόβο.

Ξεκινήστε αργά

Μην περιμένετε το φόβο σας να συναντήσετε νέους ανθρώπους για να κατακτήσετε τη νύχτα. Ξεκινήστε με την πρόκληση να κάνετε μικρά βήματα προς την κατεύθυνση της κοινωνικότητάς σας. Δημιουργήστε ένα στόχο, όπως το χαμόγελο σε έναν ξένο στη γραμμή πληρωμής, για το οποίο μπορείτε να εργαστείτε για μερικές εβδομάδες. Μόλις γίνεστε άνετοι με το μικρό σας στόχο, μπορείτε να προχωρήσετε στην αντιμετώπιση μεγαλύτερων στόχων. Η κατάργηση της διαδικασίας σε μικρά βήματα θα μειώσει τον φόβο σας και θα κάνει τους στόχους σας πιο εφικτοί. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε μερικά από τα πράγματα που φοβάστε, όπως η απόρριψη ή η αποθάρρυνση. Αλλά η εμπειρία μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι οι φόβοι σας δεν είναι τόσο τρομακτικοί όσο τους κάνατε να είναι.

Εργασίες για τη μείωση του άγχους σας

Ακριβώς η σκέψη να συναντήσετε έναν ξένο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα άγχους, όπως γρήγορο καρδιακό παλμό και εφίδρωση, εάν πάσχετε από συστολή ή κοινωνικό άγχος. Ένα σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης των φόβων σας είναι να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας γενικά. Εργαστείτε για τη μείωση του στρες σε κάθε περιοχή της ζωής σας. Πρακτική γιόγκα, διαλογισμό, άσκηση ή οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από το άγχος. Προγραμματίστε τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα για να εργαστείτε για την ανάπτυξη μιας πιο ήρεμης και κεντρικής στάσης. Πολλοί επαγγελματίες συστήνουν τη χρήση οπτικοποίησης για να κατακτήσει τους φόβους. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Calm Clinic, μπορείτε να ασκείτε μια άσκηση απεικόνισης χαλαρώνοντας σε ένα άνετο μέρος και εμπλακώντας σε βαθιά αναπνοή μέχρι να είστε σε μια τελείως χαλαρή κατάσταση. Κατόπιν αρχίζετε να οραματίζεστε στον εαυτό σας μιλώντας σε ξένους και συνεχίζετε να εργάζεστε σε βαθιά αναπνοή για να μείνετε χαλαροί. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, θα διαπιστώσετε ότι τα συμπτώματα άγχους σας θα μειωθούν όταν αλληλεπιδράτε πραγματικά με ένα νέο άτομο.

Αναδιαμορφώστε τις Σκέψεις σας

Οι αρνητικές σκέψεις είναι συχνά ένας παράγοντας εξουθένωσης σε άτομα με κοινωνικό άγχος. Αυτές οι σκέψεις μπορούν να σας παραλύσουν κάνοντάς σας να αισθανθείτε ανεπαρκείς, απροετοίμαστοι ή το θέμα της γελοιοποίησης. Η αντικατάσταση μιας μη χρήσιμης σκέψης, όπως “οι άνθρωποι θα σκέφτονται ότι είμαι περίεργος αν τους μιλήσω” με “οι άνθρωποι θα απολαύσουν την ομιλία μου”, μπορεί να σας βοηθήσει να συγκεντρώσετε το θάρρος να προσεγγίσετε νέους ανθρώπους. Πολλές μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η γνωστική συμπεριφορική θεραπεία που περιλαμβάνει ανασχηματισμό της αρνητικής σκέψης ήταν επιτυχής στη θεραπεία των ανθρώπων με κοινωνικό άγχος. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του 2013 με θέμα «Γνωστική Θεραπεία και Έρευνα» μελέτησε 606 άτομα με κοινωνικό άγχος και διαπίστωσε ότι όσοι εργάστηκαν για να αναδιαμορφώσουν τη σκέψη τους αισθάνθηκαν περισσότερο στον έλεγχο στις κοινωνικές καταστάσεις και μπόρεσαν να προσεγγίσουν νέους ανθρώπους.

Προετοιμάσου

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τη συνάντηση νέων ανθρώπων μπορεί να είναι να μην γνωρίζουν τι να πουν σε αυτούς ή να έχουν μια αμήχανη συζήτηση. Ετοιμάστε τον εαυτό σας με θέματα συνομιλίας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εάν δεν ξέρετε τι να πείτε όταν συναντάτε ένα νέο άτομο ή όταν συναντάτε μια άβολη σιωπή. Δημιουργήστε μια λίστα θεμάτων που οι φίλοι σας φαίνεται να απολαμβάνουν να σας μιλάνε. Μείνετε ενημερωμένοι για τρέχοντα γεγονότα, αθλητικά γεγονότα ή νέα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σπάσετε τον πάγο όταν μιλάτε σε έναν ξένο. Εάν αισθάνεστε προετοιμασμένοι, θα αισθανθείτε λιγότερο νευρικοί για να συζητήσετε με ένα νέο άτομο.