Πώς να πάρει σχήμα μετά την καθιστική ζωή

Πατάτες καναπέ, προσέξτε. Ένας καθιστικός τρόπος ζωής συνδέεται με υψηλό κίνδυνο για επιπλοκές στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας, του διαβήτη τύπου 2 και των καρδιακών παθήσεων. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να αποκτήσετε φόρμα αφού είστε καθισμένοι αλλάζοντας τις καθημερινές σας συνήθειες, τρώγοντας υγιεινότερα για να βελτιώσετε το ενεργειακό σας επίπεδο και προσθέτοντας σταδιακά την άσκηση στην εβδομαδιαία και στη συνέχεια καθημερινή σας ρουτίνα.

Ορίστε έναν ρεαλιστικό στόχο για να φτάσετε σε φόρμα. Γράψτε το στόχο σας κάτω και παρακολουθήστε την πρόοδό σας για να παραμείνετε κίνητρα. Ένας ρεαλιστικός στόχος μπορεί να είναι να χάσετε 1 λίβρα την εβδομάδα, τρώγοντας υγιεινότερα τρόφιμα ενώ ασκείστε για 20 έως 30 λεπτά την ημέρα. Καθώς συνηθίζετε να τρώτε καλύτερα και ασχολείστε με την καθημερινή άσκηση, μπορείτε να δημιουργήσετε πιο προκλητικούς στόχους με βάση το βελτιωμένο σας επίπεδο γυμναστικής.

Πηγαίνετε για 30 λεπτά με τα πόδια καθημερινά. Ξεκινήστε τον ενεργό τρόπο ζωής σας με σταδιακή άσκηση αντί να χτυπήσετε το γυμναστήριο σκληρά και να φοράτε τον εαυτό σας έξω ή προκαλώντας τραυματισμό. Κάντε μια βόλτα γύρω από τη γειτονιά σας για 30 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα, προσθέτοντας μια άλλη μέρα περπατήματος κάθε εβδομάδα έως ότου περπατάτε πέντε έως έξι ημέρες την εβδομάδα. Φέρτε τη φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής σας για να αγκαλιάσετε μερικές μελωδίες καθώς περπατάτε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ζεσταθεί και τεντώστε πριν από τη βόλτα σας για να πάρετε το σώμα σας έτοιμο για έντονη κίνηση.

Αλλάξτε το περίπατο σας για ελαφριά έως μέτρια jog τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Μόλις ακολουθήσετε σταθερά αρκετές μέρες την εβδομάδα για ένα μήνα, προκαλέστε τον εαυτό σας με τζόκινγκ λίγες μέρες την εβδομάδα για 20 έως 30 λεπτά. Αλλαγή σε 10 λεπτά με τα πόδια με πέντε λεπτά jog έως ότου μπορείτε να jog το πλήρες μήκος της προπόνησής σας. Ζεσταίνετε, τεντώστε και δροσίστε για κάθε προπόνηση για να αποφύγετε τραυματισμούς και να διατηρείτε τους μυς σας ευέλικτους.

Προσθέστε ασκήσεις αντοχής μία ή δύο φορές την εβδομάδα για 20 έως 30 λεπτά ανά προπόνηση. Διαφοροποιήστε τις προπονήσεις σας με ελαφριά προπόνηση για να ενισχύσετε και να τονώσετε τους μυς σας ενώ καίτε και τις θερμίδες. Χρησιμοποιήστε αλτήρες για να δουλέψετε τους μυς του βραχίονα σας και να κρατήσετε κάνοντας καταλήψεις ή καταλήψεις. Ο μυς βοηθάει στην καύση του λίπους και διατηρεί το σώμα σας σε φόρμα.

Παρακολουθήστε λιγότερη τηλεόραση κάθε μέρα και αντικαταστήστε εκείνη την ώρα με σωματική δραστηριότητα. Όσο λιγότερο χρόνο περνάτε μπροστά από την τηλεόραση, τόσο περισσότερο χρόνο πρέπει να αφιερώσετε σε υγιείς δραστηριότητες γυμναστικής. Μπορείτε να εργαστείτε στον κήπο σας, να πλύνετε το αυτοκίνητό σας ή να εμπλακείτε σε ψυχαγωγικά αθλήματα αντί να παρακολουθείτε τηλεόραση για να μεγιστοποιήσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας κάθε μέρα. Περιορίστε τον χρόνο τηλεόρασης έως ότου τελειώσετε τη νύχτα, για όχι περισσότερο από δύο με τρεις ώρες τη νύχτα.

Αντικαταστήστε τα μη υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας με φρέσκα φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Καθώς αυξάνετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας, θα χρειαστείτε και ενέργεια από τα τρόφιμα. Επιλέξτε φρέσκα προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να σας δώσουν ενέργεια όλη την ημέρα. Περιορίστε την πρόσληψη κορεσμένου λίπους από τα λιπαρά κρέατα και τα τηγανισμένα τρόφιμα, καθώς και για να βελτιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας για γυμναστική.