Πώς να πάρετε ένα νεογέννητο μωρό για ύπνο

Η αντιμετώπιση ενός υπερβολικού μωρού που δεν θα κοιμηθεί μπορεί να είναι εξαντλητική και απογοητευτική για τους γονείς. Η καθιέρωση μιας συστηματικής ρουτίνας για το βραδινό ύπνο και η προσκόλλησή της μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το παιδί σας για ύπνο στο τέλος κάθε ημέρας. Επίσης, δεν πειράζει να δοκιμάζετε άλλα κόλπα, όπως παίζοντας μουσική, για να την καθησυχαστείτε όταν κοιμάται και είναι πολύ κουρασμένος για να χαλαρώσει.

Εφαρμόστε μια ρουτίνα για το βραδινό ύπνο και κολλήστε σε αυτό. Μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας ένα λουτρό, να του διαβάσετε μια ιστορία, να προσφέρετε μια τελευταία τροφή και να τον πετάξετε για τη νύχτα. Τελικά ένα μωρό θα αρχίσει να αναγνωρίζει τα σημάδια και να χαλαρώνει και να προετοιμάζεται για ύπνο.

Κρατήστε το δωμάτιο δροσερό. Πολλοί γονείς κάνουν το λάθος να διατηρούν τη θερμοκρασία πολύ ζεστή ώστε τα μωρά να κοιμούνται άνετα. Φορέστε το μωρό σας ελαφρά στο ίδιο ποσό ρούχων που φοράτε στο κρεβάτι. Εάν το μωρό σας έχει κρύα χέρια και πόδια όλη τη νύχτα, δοκιμάστε μία από τις φορετές κουβέρτες για βρέφη που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα μωρών. Οι βαριές κουβέρτες, τα καλύμματα των στρώσεων και τα παπλώματα έχουν συνδεθεί με έναν υψηλότερο κίνδυνο σύνδρομου ξαφνικού θανάτου, γι ‘αυτό αποφύγετε την τοποθέτηση αυτών των αντικειμένων στο παχνί.

Απενεργοποιήστε τα φώτα. Χαλαρώστε το μωρό σας διατηρώντας το δωμάτιο του σκοτεινό κατά τη διάρκεια του ύπνου και κατά τον ύπνο. Το δωμάτιο δεν χρειάζεται να είναι εντελώς σκοτεινό, αλλά ένα υπερδιεγερμένο μωρό θα ανταποκριθεί καλά σε ένα κυρίως σκοτεινό δωμάτιο με το φως από ένα μικρό λαμπτήρα ή νυχτερινό φως.

Δώστε στο μωρό σας κάτι να κοιτάξει ή να ακούσει αυτό που θα τον επικεντρωθεί και θα τον ηρεμήσει. Το υπερβολικό μωρό σας μπορεί να ανταποκριθεί καλά σε ένα αργά κινούμενο κινητό, στο οποίο μπορεί να επικεντρωθεί, ενώ χαλαρώνει στον ύπνο και μπορεί να απολαύσει λευκό θόρυβο, χαλαρωτική μουσική ή ιστορία για ύπνο ενώ παρασύρεται σε ονειρεμένα τοπία.

Πετάξτε το μωρό σας. Χρησιμοποιήστε μια λεπτή κουβέρτα υποδοχής ή μια ειδικά σχεδιασμένη κουβέρτα για να διατηρήσετε το άνω μέρος του μωρού σας τυλιγμένο σφιχτά και άνετα. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε ακόμα να γλιστρήσετε τα δάχτυλά σας ανάμεσα στο στήθος και την κουβέρτα για να αποφύγετε την παρέμβαση στην αναπνοή της. Το swaddling μπορεί να καταπραΰνει ένα μουνιασμένο, υπερβολικό μωρό και να βοηθάει να κοιμηθεί. Τα νεογνά είναι εξοικειωμένα με τις πεσμένες κοιλότητες της μήτρας και η περιστροφή μπορεί να βοηθήσει να αναδημιουργήσει αυτό το συναίσθημα.