Πώς να πάρετε τα δισκόφρενα στο ποδήλατο βουνού για να σταματήσετε να τσιρίζετε

Τα δισκόφρενα λειτουργούν διαφορετικά από τα παραδοσιακά συστήματα που βρίσκετε σε ορισμένα ποδήλατα πολλών ταχυτήτων. Έχουν ρότορα ή μεταλλικό δίσκο που γυρίζει με τον τροχό. Τα τακάκια φρένων πιέζουν προς τον δρομέα, σε αντίθεση με το χείλος του τροχού. Ένα σύστημα δισκόφρενων σε ένα ποδήλατο βουνού θα ήταν παρόμοιο με ένα σε οποιοδήποτε στυλ ποδηλάτου. Ωστόσο, συχνά βρίσκονται σε ποδήλατα βουνού. Όταν ένα δισκόφρενο σπάσει, αυτό γενικά σημαίνει ότι ο ρότορας είναι βρώμικος.

Ρίξτε μια μικρή ποσότητα αλκοόλης σε μια καθαρή πετσέτα.

Αναποδογυρίστε το ποδήλατο έτσι ώστε να στηρίζεται στο τιμόνι και στο κάθισμα. Αυτό θα σας δώσει πρόσβαση στον δρομέα. Αναζητήστε ένα μεταλλικό δίσκο που κάθεται στο μέσο ενός τροχού, πιθανώς το πίσω.

Διπλώστε την πετσέτα πάνω από τον δρομέα στο κέντρο του σημείου αλκοόλ. Ο στόχος είναι να έχει το ήμισυ της υγρής περιοχής να ακουμπά στο εσωτερικό του δρομέα και το μισό στο εξωτερικό.

Γυρίστε τον τροχό με το ελεύθερο χέρι σας. Καθώς περιστρέφεται ο τροχός, ο ρότορας. Κρατήστε την πετσέτα στη θέση της για περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βρέξτε ξανά την πετσέτα με το αλκοόλ σε μια καθαρή περιοχή. Το πρώτο σημείο θα έχει βρωμιά και γράσο πάνω σε αυτό. Επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές, ξαναβάζοντας την πετσέτα κάθε φορά.