Πώς να πίνετε κρεατίνη

Η κρεατίνη παράγεται φυσικά από αμινοξέα στα νεφρά, το ήπαρ και το πάγκρεας και αποθηκεύεται κυρίως στους σκελετικούς μύες. Είναι ένα κρίσιμο συστατικό στην ανάπτυξη των μυών και χρησιμοποιείται ως μια γρήγορη πηγή ενέργειας για συστολή μυών κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η κρεατίνη κέρδισε δημοτικότητα τη δεκαετία του ’90 ως φυσικό τρόπο βελτίωσης της αθλητικής απόδοσης. Η κρεατίνη μπορεί να ενισχύσει τη μυϊκή μάζα, τη δύναμη και τη συνολική παραγωγή εργασίας, η οποία υποστηρίζει γιατί το συμπλήρωμα είναι δημοφιλές στους αθλητές σήμερα.

Μετρήστε ένα στρογγυλό κουταλάκι του γλυκού κονιοποιημένη κρεατίνη. Για βελτιωμένη αθλητική απόδοση, η κλινική Mayo προτείνει δόση 5 g, τέσσερις φορές την ημέρα. Ένα στρογγυλό κουταλάκι του γλυκού ισούται με περίπου 5 g κρεατίνης.

Αναμίξτε με 1 pint νερό και καταναλώστε αμέσως. Επαναλάβετε αυτό το βήμα τέσσερις φορές την ημέρα. Αυτή η συχνότητα δοσολογίας συνιστάται κατά τη φάση φόρτωσης. Αυτή η φάση θα πρέπει να διαρκέσει από πέντε έως επτά ημέρες για τους τρώγοντες κρέατος και επτά έως εννέα ημέρες για χορτοφάγους, σύμφωνα με τον Ray Sahelian, συγγραφέα της “Creatine: Nature’s Muscle Builder”. Ο σκοπός αυτής της περιόδου είναι να μεγιστοποιήσετε τα επίπεδα αποθηκευμένης κρεατίνης σας και να φορτώσετε κυριολεκτικά τις μυϊκές σας ίνες με τη θρεπτική ουσία.

Μειώστε τις δόσεις στη φάση συντήρησης, αφού ολοκληρωθεί η φάση φόρτωσης. Η συχνότητα θα είναι δύο έως τρεις φορές την ημέρα με δόση 5 g ανά δόση. Και πάλι, ανακατεύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού με 1 pint νερό κάθε φορά.

Πίνετε άφθονο νερό και υγρά ενώ συμπληρώνετε με κρεατίνη. Η αφυδάτωση, οι ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, οι μυϊκές κράμπες, η μειωμένη ένταση αίματος και οι ανισορροπίες των ηλεκτρολυτών είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν κατά τη λήψη κρεατίνης.