Πώς να παγώσει μαγειρεμένα ροδάκια λάχανο

Το λάχανο αποτελείται κυρίως από ευαίσθητα κύτταρα με λεπτά τοιχώματα που σπάνε όταν η υγρασία που περιέχουν καταψύχεται γρήγορα. Μπορείτε να παγώσετε μαγειρεμένα ροδάκια λάχανου, αλλά είναι πιθανό ότι θα πέσουν σε μια λακκούβα με σούπα όταν τα ξαναζεσταθούν. Πρέπει να ξεκινήσετε τη διαδικασία κατάψυξης αργά στο ψυγείο, ακριβώς όπως θα πρέπει να ξεπαγώσετε τα ρολά λάχανων αργά για καλύτερα αποτελέσματα.

Τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ρολά λάχανου με ραφή προς τα κάτω σε ένα ράφι καλωδίων τοποθετημένο μέσα σε ένα ρηχό πιάτο ή σε μια κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

Πατάτε τα ρολά λάχανο στεγνά με μια χαρτοπετσέτα και τα τοποθετήστε στο ψυγείο ακάλυπτο. Αφήστε το λάχανο να ψήσει όλη τη νύχτα. Η ψύξη των κυλίνδρων λάχανων που αποκαλύπτονται στο ψυγείο πριν από την κατάψυξη τους είναι πιο ήπια στο λάχανο από το να τα καταψύξετε από τη θερμοκρασία δωματίου και, ως εκ τούτου, βελτιώνονται.

Τυλίξτε κάθε ρολό λάχανου σφιχτά σε διάφορα στρώματα από πλαστικό περιτύλιγμα και στρίψτε τα άκρα προς αντίθετες κατευθύνσεις για να πιέσετε τον αέρα προς τα έξω. Αν και ακόμη και οι πιο στενά τυλιγμένοι κύλινδροι λάχανων τελικά παγώνουν, τόσο λιγότερος αέρας έρχονται σε επαφή με όσο διαρκούν.

Τοποθετήστε τους κυλίνδρους λάχανων σε μια τσάντα καταψύκτη ή σε ένα ψυγείο και σημειώστε την ημερομηνία. Χρησιμοποιήστε τους κυλίνδρους λάχανων μέσα σε 1 μήνα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πάρτε τα ρολά λάχανου από την κατάψυξη και ξετυλίξτε τα την ημέρα πριν θέλετε να τα ξαναζεσταίνετε. Τοποθετήστε τα ρολά λάχανων με ραφή προς τα κάτω σε μια πλάκα επένδυση με μερικές χαρτοπετσέτες.

Αφήστε το λάχανο να ροδίσει κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο. Αφαιρέστε τα ρολά λάχανου από το ψυγείο και ζεστάνετε μερικές κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα βαρέως πυθμένα στη σόμπα σε μέτρια φωτιά.

Κατάψυξη των ρόλων

Ξεπάγωμα και επαναθέρμανση των κυλίνδρων λάχανου

Τοποθετήστε τους κυλίνδρους λάχανου στο καυτό λάδι και καφέ τους σε όλες τις πλευρές για περίπου 3 ή 4 λεπτά συνολικά. Τραβήξτε το λάχανο κυλίνδρους απαλά στο τηγάνι χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή μια σπάτουλα για να καφέ τους παντού.

Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι αφού καφέτε το λάχανο και χαμηλώστε τη θερμότητα σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία. Αφήστε το λάχανο να ροδίσει ατμό στο τηγάνι για 5 λεπτά.

Πάρτε τα ρολά λάχανο έξω από το τηγάνι και τοποθετήστε τα με ραφή πλευρά κάτω σε ένα πιάτο σερβιρίσματος.