Πώς να παγώσει baba ghanoush

Μελιτζάνα ως αυτόνομο πιάτο δεν ανταποκρίνεται καλά στην κατάψυξη. Με πορώδη, σπογγώδη σάρκα σε συνδυασμό με φυσικές τανίνες, καταλήγετε αναπόφευκτα σε ένα αποψυγμένο κομμάτι γεμάτο φυτική ύλη με πικρία που ξεπερνά την εκλεκτή γεύση του. Αλλά παρασκευασμένα πιάτα μελιτζάνας όπως το baba ghanoush μπορούν να το χειριστούν. Ο χυμός λεμονιού στο baba ghanoush εξουδετερώνει την ταννική πικρία και διατηρεί το χρώμα και, αφού έχει ήδη μια πολτοποιημένη ή πολτοποιημένη συνοχή, δεν θα παρατηρήσετε μια αλλαγή στην υφή του μετά την απόψυξη. Η τάνυση του baba ghanoush πριν από την κατάψυξη βοηθάει στην ελαχιστοποίηση του σχηματισμού κρυστάλλων πάγου.

Αφήστε το baba ghanoush να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου εάν είναι ζεστό. Ανακατέψτε το baba ghanoush αρκετές φορές για να το δροσίσετε γρηγορότερα.

Σφουγγίστε το baba ghanoush σε ένα φίλτρο ή ένα κόσκινο που είναι επενδεδυμένο με δύο ή τρία στρώματα από τραπεζομάντιλο. Τοποθετήστε το σουρωτήρι σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο ψυγείο.

Ψύξτε το baba ghanoush μέχρι το κρύο σε όλη τη διάρκεια ή για περίπου 30 λεπτά. Μεταφέρετε το baba ghanoush σε μια τσάντα καταψύκτη βαρέως τύπου.

Πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από την τσάντα καταψύκτη και σφραγίστε το. Τοποθετήστε την τσάντα σε ένα δίσκο ή πλάκα και χαλαρώστε όσο το δυνατόν πιο επίπεδη. Τοποθετήστε το τηγάνι ή την πλάκα στον καταψύκτη.

Chill the baba ghanoush μέχρι να καταψυχθεί σε όλη – για 45 λεπτά έως μία ώρα. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την καταψύκτη και σημειώστε την ημερομηνία στην τσάντα. Φυλάσσετε το baba ghanoush μέχρι τρεις μήνες στην κατάψυξη.