Πώς να περάσετε μια κακή πάλη με τον σύζυγό μου

Τα ζευγάρια συχνά παλεύουν με ένα καυτό θέμα που γρήγορα κλιμακώνεται σε μια πάλη – αλλά τότε τίποτα δεν παίρνει άλυτο. Η πηγή της συζήτησης μπορεί να φαίνεται τετριμμένη στην επιφάνεια, αλλά μπορεί να σπάσει το επίπεδο ευτυχίας του γάμου σας λόγω της αδυναμίας να προχωρήσουμε μέσω διαπραγματεύσεων και συμβιβασμού. Η συνειδητοποίηση ότι είστε και οι δύο στην ίδια ομάδα μπορεί να σας βοηθήσει να βγείτε πίσω και να κάνετε αλλαγές για να τερματίσετε τον αγώνα και να περάσετε από αυτό, σημειώνει ο Laurie Puhn, συγγραφέας, οικογενειακός δικηγόρος και μεσολαβητής, σε άρθρο Good Housekeeping.

Η ρίζα της σύγκρουσης

Δώστε προσοχή στον τρόπο που υποστηρίζετε και πολεμάτε. Ρωτήστε τον εαυτό σας για το τι είναι το πραγματικό ζήτημα πάνω από το οποίο παλεύετε, καθώς αυτό μπορεί να είναι διαφορετικό από τον ίδιο τον αγώνα. Για παράδειγμα, αν ο αγώνας σας έχει να κάνει με τη σπασμένη υπόσχεση του συζύγου σας να καθαρίσει το γκαράζ, σκάψτε βαθύτερα για να βρείτε το θέμα. Ερώτηση τέτοια πράγματα, είτε είναι το χάος που σας ενοχλεί, η έλλειψη επικοινωνίας μέσα στο γάμο σας, ή αν είναι ένα θέμα ελέγχου. Η αντιμετώπιση της πραγματικής ρίζας του προβλήματος, ακόμα και αν φοβάστε το αποτέλεσμα, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε και να προχωρήσετε, εξηγεί ο δρ. Phil McGraw, ειδικός ψυχικής υγείας και ομιλητής της εκπομπής της ημέρας.

Δημιουργήστε μια κατάσταση Win-Win

Λάβετε υπόψη ότι ένας αγώνας δεν χρειάζεται να έχει έναν νικητή και έναν ηττημένο. Αν κάποιος από εσάς καταφέρει να πάρει το άλλο να πει, “Ναι, έχετε δίκιο, κερδίζετε”, συχνά κανείς από εσάς “δεν κερδίζει”. Αυτό συμβαίνει επειδή ο “ηττημένος” μπορεί να έχει υπολειπόμενο θυμό, που μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια να χτίσει με την πάροδο του χρόνου – και να βλάψει το γάμο σας μακροπρόθεσμα. Είναι πιο σημαντικό να απομακρύνεστε από τη διαμάχη με μια βαθύτερη κατανόηση του πώς αισθάνεστε και οι δύο για το πραγματικό ζήτημα πάνω στο οποίο υποστηρίζετε, σημειώνει ο Laurie Puhn. Αντί ενός από εσάς που δηλώνετε την ήττα να τερματίσετε το επιχείρημα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δηλώσετε ένα “χρονικό όριο”. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περπατήσετε μακριά για ορισμένο χρόνο και στη συνέχεια να συζητήσετε το ζήτημα αργότερα όταν είστε και οι δύο ήρεμοι.

Συνεργάτες στην εγκληματικότητα

Ο σύζυγός σας μπορεί να σκέφτεται διαφορετικά και να επεξεργάζεται πληροφορίες διαφορετικά από εσάς, αλλά δεν είναι το παιδί σας. Ενώ μπορείτε να παρασυρθείτε στη ζέστη της στιγμής λόγω της έλλειψης κατανόησης των πράξεών του, αντισταθείτε στην ανάγκη να ουρλιάζετε σε αυτόν. Αντ ‘αυτού, να τον ρωτήσετε άμεσα γιατί κάνει ό, τι κάνει. Για παράδειγμα, αν είστε θυμωμένος γιατί δεν είναι βοήθεια κατά την κατάκλιση, μην κραυγάζετε: “Γιατί πάντα εξαφανίζετε όταν ήρθε η ώρα να βάζετε τα παιδιά στο κρεβάτι;” Αντ ‘αυτού, μπορείτε να πείτε: “Όταν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη βοήθειά σας πριν από τον ύπνο, φαίνεται να υποχωρείτε στο γραφείο σας. Οι λόγοι του μπορούν να σας βοηθήσουν να διερευνήσετε ένα πιθανό υποκείμενο ζήτημα και να βρείτε ένα ψήφισμα. Ίσως μπορείτε να κάνετε κάποιες αλλαγές, όπως η διαίρεση των ευθυνών του νοικοκυριού διαφορετικά ή η μετακίνηση του ύπνου σε προηγούμενη ή μεταγενέστερη ώρα.

Επίλυση προβλήματος

Μόλις μπορέσετε να δείτε καθαρά το θέμα πίσω από τις μάχες σας, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μαζί και να βρείτε μερικές λύσεις στο πρόβλημα. Όταν νοιώθετε ως ομάδα για να δημιουργήσετε μια εφαρμόσιμη λύση, αυξάνει την πιθανότητα να επιμείνετε στο σχέδιο. Αφήστε τον σύζυγό σας να γνωρίζει ότι εκτιμάτε την άποψή του και ότι καταλαβαίνετε από πού έρχεται καθώς εργάζεστε προς έναν συμβιβασμό που σας ικανοποιεί και τους δύο.