Πώς να πετάξετε σωστά τις πάνες μίας χρήσης

Οι πάνες μιας χρήσης παρέχουν γονείς με ευκολία σε σύγκριση με την ανάγκη να αποθηκεύουν λερωμένες πάνες υφασμάτων για νοικοκυριό ή υπηρεσία πάνας. Οι πάνες μιας χρήσης περιέχουν επίσης ένα απορροφητικό τζελ που βοηθάει στην απορρόφηση της υγρασίας, διατηρώντας το παιδί σας ξηρότερο από τις πάνες υφασμάτων, εξηγεί ο Ilona J. Frieden, M.D., διευθυντής παιδιατρικής δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε πάνες μιας χρήσης, σωστά να απαλλαγείτε από αυτές σας βοηθά να παραμείνετε υγιεινές και ελαχιστοποιείτε την οσμή και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Τοποθετήστε στερεά απορρίμματα από την πάνα του μωρού σας στην τουαλέτα όποτε είναι δυνατόν. Η αφαίρεση των περιττωμάτων από την πάνα πριν την απόρριψή της μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της οσμής και των βακτηριδίων.

Τραβήξτε την πάνα για να συγκρατήσει την λερωμένη περιοχή στο εσωτερικό της και κλείστε το με τα πτερύγια.

Τοποθετήστε την πάνα σε ένα κάδο πάνας με μια επένδυση και ένα ασφαλές καπάκι όταν αλλάζετε την πάνα του μωρού σας στο σπίτι.

Αφαιρέστε την επένδυση και τοποθετήστε την σε εξωτερικό δοχείο απορριμμάτων.

Καθαρίστε το εσωτερικό του κάδου με καθαριστικό γενικής χρήσης και πετσέτες χαρτιού για να το διατηρήσετε υγιεινό και μυρωδιές φρέσκο.

Σφραγίστε τις λερωμένες πάνες σε μια πλαστική σακούλα όταν πρέπει να αλλάξετε την πάνα του μωρού σας σε ένα αεροπλάνο, στην έρημο ή οπουδήποτε αλλού όπου δεν έχετε πρόσβαση σε κάδο απορριμμάτων, συνιστά η Laura Sutherland, συγγραφέας οικογενειακού ταξιδιού για το BabyCenter.

Τοποθετήστε την πλαστική σακούλα σε ένα εξωτερικό δοχείο απορριμμάτων ή σε ένα μπάνιο το συντομότερο δυνατό.