Πώς να προετοιμάσει τα αγγούρια

Τα αγγούρια είναι ένα κοινό λαχανικό στον κήπο που απαιτεί λίγη συντήρηση. Μόλις κοπεί από το εργοστάσιό τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μαγειρεύουν και να διατηρούν τα αγγούρια είτε ολόκληρα είτε σε φέτες, ενώ το λαχανικό χρησιμοποιείται επίσης σε σαλάτες, σάντουιτς και άλλες απλές συνταγές. Τα αγγούρια μπορούν επίσης να προστεθούν στο σούσι και μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως γαρνιτούρα καθαρισμού ουρανίσκου με μερικά τρόφιμα. Σε κάθε περίπτωση, η προετοιμασία των αγγουριών είναι μια εύκολη διαδικασία.

Βυθίστε και ξεπλύνετε το αγγούρι σε τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε χημικά, βρωμιά και άλλα ιζήματα από το δέρμα του λαχανικού.

Κόψτε τις λεπτές φέτες μήκους ενός τετραγώνου ή λιγότερο σε όλο το πλάτος του αγγουριού. Αυτός είναι ο προτιμώμενος τρόπος κοπής αγγουριού για σαλάτες ή σαν σνακ. Για το σούσι, το αγγούρι πρέπει να κοπεί κατά μήκος σε μεγάλες λωρίδες, στη συνέχεια να γυρίσει σε 90 μοίρες και να φέρεται ξανά για να δημιουργηθούν λεπτές ραβδώσεις που μπορούν να τοποθετηθούν σε κυλίνδρους σούσι.

Πασπαλίστε μια μικρή ποσότητα θαλασσινού αλατιού στις φέτες και αφήστε το για 30 λεπτά σε ψυγείο. Αυτό αυξάνει τη γεύση στις φέτες όταν τρώγεται αργότερα.