Πώς να προσθέσετε ίνες σε smoothies

Οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη του αίματός σας, να εξισορροπήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να υποστηρίξετε τις προσπάθειες απώλειας βάρους σας, ρυθμίζοντας παράλληλα το σύστημα πέψης Η συνιστώμενη ημερήσια δόση διαιτητικών ινών ημερησίως είναι 38 g για τους άνδρες και 25 g για τις γυναίκες. Υπάρχουν δύο μορφές φυτικών ινών: διαλυτές και αδιάλυτες. Αυτές οι δύο μορφές ίνας βρίσκονται σε φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως. Η έναρξη της ημέρας σας με διαιτητικές ίνες μπορεί να βοηθήσει στην εκκίνηση της διαδικασίας πέψης. Για να έχετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε και τις διαλυτές ίνες σε φρούτα και τις αδιάλυτες ίνες σε κόκκους.

Προσθέστε φρέσκα φρούτα στο smoothie σας. Τα φρούτα όπως τα αχλάδια, τα μήλα και οι μπανάνες περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες διαιτητικές ίνες. Το USDA συνιστά να τρώτε τουλάχιστον 2 φλιτζάνια φρούτων την ημέρα, με ένα ολόκληρο φρούτο ισοδύναμο με μία μερίδα. Για να επωφεληθείτε πλήρως από τις διαιτητικές ίνες, διατηρήστε το δέρμα σε μήλα και αχλάδια, πριν τα προσθέσετε στον κατασκευαστή λουλουδιών. Το δέρμα φρούτων περιέχει πηκτίνη, η οποία περιέχει αντιοξειδωτικά και διαιτητικές ίνες.

Προσθέστε αλεύρι βρώμης στο λεμονάκι σας. Το πλιγούρι βρώμης περιέχει διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν για τη μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2. Μαγειρέψτε τις βρώμες πλήρως πριν τις προσθέσετε στο smoothie σας. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσθέσετε δημητριακά με βάση τη βρώμη στο smoothie για το ίδιο αποτέλεσμα.

Προσθέστε σιτηρά δημητριακών ολικής αλέσεως ή δημητριακά μάρκας στο λεμόνι σας. Για μια πιο κοκκοποιημένη υφή, δοκιμάστε να προσθέσετε δημητριακά πλούσια σε φυτικές ίνες στο λείο. Αυτά περιέχουν διαιτητικές ίνες καθώς και βιταμίνες συμπλέγματος Β και διάφορα μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου και του ασβεστίου.

Προσθέστε τα καρύδια και τους σπόρους προς το λείο. Εκτός από τον εφοδιασμό σας με διαιτητικές ίνες, τα καρύδια και οι σπόροι περιέχουν μια ποικιλία Β-σύμπλεγμα βιταμινών, μετάλλων και ακόρεστων λιπαρών. Σύμφωνα με την American Heart Association, η αντικατάσταση πολλών κορεσμένων λιπών στη διατροφή σας με ακόρεστα λίπη μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ή υψηλής χοληστερόλης.