Πώς να στεγνώσει κόκκινες πιπεριές για να κάνουν νιφάδες

Η ξήρανση είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση μιας γενιάς κόκκινων πιπεριών, οι οποίες είναι απλά πράσινες πιπεριές που μπορούν να ωριμάσουν στο αμπέλι. Ο επιπρόσθετος χρόνος ωρίμανσης έχει ως αποτέλεσμα ένα έντονο κόκκινο χρώμα και μια πιο γλυκιά γεύση. Αφού στεγνώσουν οι κόκκινες πιπεριές, συνθλίψτε τις πιπεριές και χρησιμοποιήστε τις νιφάδες για να προσθέσετε χρώμα, διατροφή και μια λεπτή, γλυκιά γεύση σε σούπες, σούπες, αυγά ή ψητά πιάτα.

Παρασκευή

Για να διατηρήσετε τις κόκκινες πιπεριές φρέσκες έως ότου είστε έτοιμοι να τις στεγνώσετε, φυλάξτε τις πιπεριές, άπλυτες, στο πιο συρταρωτό συρτάρι του ψυγείου σας. Πλύνετε τις πιπεριές μόνο όταν είστε έτοιμοι να τις στεγνώσετε, καθώς η αποθήκευση υγρών πιπεριών στο ψυγείο τους αναγκάζει να επιδεινωθούν γρηγορότερα. Τοποθετήστε τις καθαρές πιπεριές σε μια σανίδα κοπής και κόψτε την κορυφή από τις πιπεριές. Κόψτε τις πιπεριές κατά το ήμισυ κατά μήκος και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να αφαιρέσετε τον πυρήνα – το λευκό υλικό που συνδέει τους σπόρους προς το πιπέρι – και τους σπόρους. Κόψτε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες όχι περισσότερο από 1/4-ίντσες. Οι παχύτερες φέτες είναι συχνά δερματικές όταν ξηραίνονται και μπορεί να μην είναι αρκετά τραγανές για να κάνουν νιφάδες.

Ξήρανση

Το κούρεμα των κόκκινων πιπεριών σε βραστό νερό διατηρεί το χρώμα και τη γεύση των πιπεριών. Για να μαυρίσετε τις πιπεριές, γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα περίπου μισό γεμάτη με νερό και στη συνέχεια βάλτε το νερό σε πλήρη βράση. Τοποθετήστε τις πιπεριές σε ένα μεταλλικό καλάθι ατμού ή σε ένα πλέγμα ή σακουλάκι. Βυθίστε τις πιπεριές στο νερό και ρυθμίστε τον χρονοδιακόπτη της κουζίνας για τέσσερα λεπτά μόλις το νερό επανέλθει σε κυρτή βράση. Αφαιρέστε τις πιπεριές από το νερό όταν χτυπήσει το χρονοδιακόπτη, μεταφέρετε αμέσως τις πιπεριές σε ένα μπολ γεμάτο με παγωμένο νερό. Αφήστε τις πιπεριές να στεγνώσουν για 4 λεπτά. Στραγγίστε καλά.

Αφυγραντήρας

Ένας ηλεκτρικός αφυγραντήρας είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να στεγνώσει τις κόκκινες πιπεριές, καθώς ο αφυγραντήρας διατηρεί χαμηλή και ομοιόμορφη θερμοκρασία. Πολλοί αφυγραντήρες έχουν ανεμιστήρες που κυκλοφορούν στον αέρα και μειώνουν το χρόνο στεγνώματος. Για να αφυδατώσετε τις κόκκινες πιπεριές, ρυθμίστε τις κομμένες πιπεριές σε ένα μόνο στρώμα στις οθόνες. Αφήστε ελεύθερο χώρο ανάμεσα στις πιπεριές για τον αέρα. Ο χρόνος στεγνώματος εξαρτάται από το μέγεθος των πιπεριών, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και οκτώ έως 12 ώρες. Ελέγχετε συχνά τις πιπεριές, ανακατεύοντας για να προωθήσετε ακόμη και την ξήρανση. Οι πιπεριές είναι στεγνές όταν οι φέτες είναι τραγανές και εύθραυστες.

Φούρνος

Η ξήρανση του φούρνου είναι μια αποδεκτή μέθοδος για την αφυδάτωση των πιπεριών, αλλά η υψηλότερη θερμοκρασία του φούρνου απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Για να στεγνώσετε τις πιπεριές σε ένα φούρνο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς Φαρενάιτ. Διαδώστε τις κομμένες πιπεριές σε ένα μόνο στρώμα σε ένα δίσκο ψησίματος και τοποθετήστε τους δίσκους στον φούρνο. Για να διασφαλίσετε ότι η θερμοκρασία διατηρείται μεταξύ 145 και 150 μοίρες, τοποθετήστε ένα θερμόμετρο φούρνου στο δίσκο. Ελέγχετε συχνά το θερμόμετρο και εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, στηρίξτε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να χαμηλώσετε τη θερμοκρασία. Για να αποφύγετε την καύση, απενεργοποιήστε τη φωτιά και ανοίξτε την πόρτα του φούρνου για περίπου μία ώρα, όταν οι πιπεριές φαίνονται σχεδόν στεγνές. Ο χρόνος στεγνώματος μπορεί να απαιτεί διπλάσιο χρόνο από έναν ηλεκτρικό αφυγραντήρα.

Για να μετατρέψετε τις αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές σε νιφάδες, συνθλίψτε τις πιπεριές με έναν τροχίσκο ή ξύλινη σφυρί. Ένα κόκκινο δίχτυ πιπεριές περίπου 1/4 φλιτζάνι πιπεριές. Αποθηκεύστε τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε αεροστεγή δοχεία αποθήκευσης ή επανασφραγίσιμους πλαστικούς σάκους.

Νιφάδες