Πώς να στεγνώσει τα φρέσκα βακκίνια

Τα βακκίνια είναι ένα φρέσκο ​​φρούτο που μπορείτε να συσχετίσετε με την πτώση. Το μισό κύπελλο πρώτων βακκίνιων περιέχει περίπου 20 θερμίδες, 2 γραμμάρια διαιτητικών ινών και 10 τοις εκατό της απαίτησης βιταμίνης C για την ημέρα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Τα βακκίνια είναι ένα ευέλικτο φρούτο που μπορείτε να τρώτε ωμό, αποξηραμένο ή να το χρησιμοποιείτε σε αρτοσκευάσματα. Ξήρανση των βακκίνια είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσει τα φρούτα για κατανάλωση πολύ μετά την περίοδο καλλιέργειας βακκίνιων έχει τελειώσει.

Επιλέξτε τα πιο φρέσκα βακκίνια. Η Επικράτεια Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον συνιστά να επιλέγετε τα βακκίνια που είναι λαμπερά κόκκινα ή “κιτρινωπό-κόκκινα”. Πιέστε τα βακκίνια ελαφρά για να βεβαιωθείτε ότι είναι σταθερά και όχι ζαρωμένα. Ένα τσαλακωμένο μαλακό βακκίνιο δείχνει ότι δεν είναι φρέσκο. Αποθηκεύστε τα βακκίνια στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα στεγνώσετε.

Πλύνετε τα βακκίνια σχολαστικά και απαλά για να μην καταστρέψετε τα φρούτα. Χρησιμοποιήστε ένα 12 oz. Τσάντα από βακκίνια σε 2 λίτρα νερού. Βάλτε ένα μεγάλο δοχείο στη σόμπα και βάλτε το νερό σε βρασμό. Βάλτε τα πλυμένα βακκίνια σε ένα μπολ και ρίξτε το βραστό νερό πάνω από τα βακκίνια. Βάλτε το μπολ σε ασφαλές μέρος και αφήστε τα βακκίνια να κάθονται. Όταν τα δέρματα σκάουν, συνήθως σε λίγα λεπτά, τα μούρα είναι έτοιμα.

Αποστραγγίστε το νερό και πασπαλίστε τα μούρα με ζάχαρη ή ψιλοβρέξτε με σιρόπι καλαμποκιού. Εάν δεν θέλετε γλυκισμένα βακκίνια, παραλείψτε αυτό το βήμα. Διαδώστε τα βακκίνια σε ένα μόνο στρώμα σε ένα φύλλο μπισκότων και τα βάζετε στην κατάψυξη για δύο ώρες. Το κρατικό πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον λέει ότι η διαδικασία κατάψυξης βοηθά τα ξηρά καρποί να στεγνώσουν γρηγορότερα

Ρυθμίστε τον αφυγραντήρα σας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τοποθετήστε τα μούρα σε ένα μόνο στρώμα στο φύλλο του αφυγραντήρα και αφήστε το να επεξεργαστεί. Δοκιμάστε τα βακκίνια μετά από 10 ώρες. Ψάξτε για ένα μούρο που είναι μασώμενο και ξηρό σαν σταφίδα.

Χρησιμοποιήστε το φούρνο σας για να στεγνώσετε τα βακκίνια, αν δεν έχετε αφυγραντήρα, λέει η Deanna DeLong, συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να στεγνώσει τα τρόφιμα». Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία, αλλά τοποθετήστε τα αποξηραμένα μούρα σε ένα φύλλο μπισκότων γεμάτο με χαρτί περγαμηνής. Ενεργοποιήστε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ για 10 λεπτά, στη συνέχεια σβήστε τον. Βάλτε τα βακκίνια σας στο φούρνο και αφήστε τα να στεγνώσουν όλη τη νύχτα ή μέχρι να στεγνώσουν.

Αποθηκεύστε τα νωπά αποξηραμένα βακκίνια σας στην κατάψυξη ή στο ψυγείο, συνιστά DeLong. Τα βακκίνια διατηρούν καλύτερα τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά συστατικά όταν αποθηκεύονται στον καταψύκτη και μακριά από το φως. Βάλτε τα βακκίνια σε ένα δοχείο για την αποφυγή καταψύκτη. Αφήστε τα αποξηραμένα βακκίνια να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν ενσωματωθούν σε ψημένα προϊόντα.