Πώς να στεγνώσει το έκζεμα

Το έκζεμα, που ονομάζεται επίσης ατοπική δερματίτιδα, είναι μια χρόνια πάθηση που προκαλεί φλεγμονή και κνησμό του δέρματός σας. Μερικές φορές, υπάρχουν φουσκάλες και αιμορραγίες, που ονομάζονται έκζεμα ή υγρό έκζεμα. Το κνησμό ή το έκζεμα είναι συχνότερο στα βρέφη, αλλά οι ενήλικες μπορούν να υποφέρουν επίσης από αυτό. Η κλινική Mayo σας συμβουλεύει να δείτε τον γιατρό σας εάν το έκζεμα σας δυσκολεύει να λειτουργήσει κανονικά, σας κρατά από τον ύπνο ή αν νομίζετε ότι μπορεί να μολυνθεί. Μερικοί άνθρωποι στρέφονται προς τις θεραπείες στο σπίτι για να καταπραΰνουν και να στεγνώσουν το κλάμα, εξαιρώντας το έκζεμα. Πριν δοκιμάσετε μια εγχώρια θεραπεία για το έκζεμα που πληγώνει, πάρετε το ΟΚ από το γιατρό σας.

Ρίχνουμε κρύο, φρέσκο ​​γάλα σε αποστειρωμένο μαξιλάρι γάζας μέχρι να μαλακώσει το μαξιλάρι. Στο βιβλίο ιατρικών θεραπειών του ιατρού, ο John F. Romano, MD, δερματολόγος και κλινικός βοηθός καθηγητή ιατρικής στο νοσοκομείο New York Hospital-Cornell στη Νέα Υόρκη, συμβουλεύει μια συμπίεση κρύου γάλακτος για να βοηθήσει στην ανακούφιση του Κνησμό και κνησμό εκδηλώνει το κλάμα.

Κρατήστε τη συμπίεση κρύου γάλακτος πάνω στην πληγείσα περιοχή για τρία λεπτά, στη συνέχεια επαναπολύνετε το με γάλα και ξανά εφαρμόστε για άλλα τρία λεπτά. Βυθίστε ακόμα μία φορά και επαναλάβετε την συμπίεση για τα τρία τελευταία λεπτά.

Ξεπλύνετε καλά το δέρμα σας με δροσερό νερό και στη συνέχεια στεγνώστε απαλά με μια μαλακή πετσέτα και εφαρμόστε ένα εμπορικό μαλακτικό που περιέχει ουρία ή γαλακτικό οξύ. Σύμφωνα με το «The Doctor 039 # s Book of Home Remedies», αυτά λειτουργούν καλύτερα για να ελέγχουν τον κνησμό. Η Εθνική Εταιρεία Εκζέματος προειδοποιεί ότι το μαλακτικό σας θα πρέπει να έχει τη μορφή κρέμας ή λοσιόν και όχι αλοιφής, Το λιπαρό της χρώμα μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα που κλαίει, εφαρμόζοντας απαλά την μαλακτική λοσιόν ή την κρέμα, ακολουθώντας την κατεύθυνση της ανάπτυξης των μαλλιών και ποτέ δεν τρίβετε δυνατά, αυτό μπορεί να προάγει τον κνησμό και να εμποδίσει τους θύλακες των τριχών.

Επαναλάβετε τη συμπίεση του κρύου γάλακτος αρκετές φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι oolong τρεις φορές την ημέρα, αν η καφεΐνη δεν αντενδείκνυται για εσάς. Οι αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες στο τσάι μπορεί να έχουν αντιαλλεργικές ιδιότητες. Σε μια κλινική μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Shiga της Ιατρικής Επιστήμης στην Ιαπωνία και δημοσιεύθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου 2001 του Archives of Dermatology, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 63% των ασθενών με ατοπική δερματίτιδα έδειξε αξιοσημείωτη έως μέτρια βελτίωση στην κατάστασή τους.