Πώς να τηγανίζουμε tortillas καλαμποκιού και να τους μαλακώνουν

Οι τορτίλες καλαμποκιού παρέχουν τη βάση για πολλά μεξικάνικα ή μεξικάνικα πιάτα. Αυτά τα κομμάτια του ψωμιού που παρασκευάζονται από καλαμπόκι και ασβέστη είναι σκληρά και άκαμπτα από την τσάντα. Το μαλάκωμα τους απαιτεί κάποιο τύπο μεθόδου τηγανίσματος. Ο ανθυγιεινός τρόπος για να τηγανίζετε το tortillas είναι να τα βυθίσετε σε μια κατσαρόλα γεμάτη με ένα όχι τόσο υγιές λάδι, όπως φυτικό έλαιο ή ακόμα λιγότερο υγιές ζωικό λίπος. Το ελαιόλαδο, μια πηγή υγιούς λιπώδους καρδιάς, λειτουργεί εξίσου καλά και χρειάζεται λίγο για να μαλακώσει τις τορτίγες.

Βάλτε μια μικρή κατσαρόλα σε έναν καυστήρα πάνω από τη σόμπα που έχει τοποθετηθεί σε μεσαία έως υψηλή θερμότητα.

Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας. Του ελαιόλαδου στο τηγάνι. Ζεσταίνετε το λάδι μέχρι να σκάσει μια σταγόνα νερού όταν το τοποθετήσετε στο λάδι.

Τοποθετήστε δύο tortillas κάθε φορά στο καυτό λάδι και τα τηγανίζετε για 30 δευτερόλεπτα.

Αναποδογυρίστε τη στοίβα της τορτίλας με ένα ζευγάρι λαβίδες και τηγανίστε τις τορτίγες για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

Αναποδογυρίστε την κορυφή της τορτίγας ενώ το κατώτατο tortilla είναι το τηγάνισμα.

Αναποδογυρίστε τη στοίβα ξανά και τηγανίστε τα για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Τηγανίζουμε τις τορτίγες ακριβώς μέχρι να φουσκώσουν και να μαλακώσουν, αλλά μην τους αφήσεις να γίνουν σκληροί ή τραγανισμένοι.

Τοποθετήστε τις τορτίγες σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσετε την περίσσεια του πετρελαίου.

Επαναλάβετε το τηγάνισμα των άλλων tortillas, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Προσθέστε περισσότερο λάδι στη λεκάνη εάν χρειάζεται, εάν το λάδι αρχίσει να διαχέεται.