Πώς να τραγουδήσει το φιλέτο

Το Braising είναι μια μέθοδος με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, βραδείας μαγειρέματος, τεμαχισμένων κρέατος με υγρό για να γίνει διαγωνιστική. Οι μπριζόλες και τα ψητά είναι ψιλοκομμένα κομμάτια κρέατος που χωρίζονται εύκολα με ένα πιρούνι όταν ψιλοκομμένα με το υγρό της επιλογής σας. Καθαρίστε το κρέας πριν το χτύπημα για να καραμελοποιήσετε τα φυσικά σάκχαρα, για να προσθέσετε γεύση και χρώμα. Το να φτιάχνετε ένα κομμάτι κουλουριάς χωρίς καφετιά πρώτα θα σας δώσει ένα ήπιο, γκρι κομμάτι κρέατος που δεν έχει ορεκτική εμφάνιση.

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το φιλέτο στο ζεστό τηγάνι και καφέ κάθε πλευρά για δύο λεπτά για να προσθέσετε γεύση και χρώμα στο κρέας. Χρησιμοποιήστε λαβίδες για να αναστρέψετε το κρέας.

Ανακατέψτε τη ντομάτα μετά το ροδισμα, ψεκάζοντας και τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι ή άλλο καρύκευμα της επιλογής σας. Ρίξτε αρκετό νερό για ένα στρώμα 1/2-ιντσών και καλύψτε το τηγάνι για να ξεκινήσετε τη διαδικασία της πίεσης. Μια άλλη επιλογή είναι να προσθέσετε γεύση στο κρέας και το σάλτσα χρησιμοποιώντας κρασί, ζωμό βοείου κρέατος, χυμό μήλου ή μπύρα για να πιείτε το κρέας αντί για νερό.

Σιγουρευτείτε το σκεπασμένο τηγάνι στο μέσο μέχρι το κρέας να αισθάνεται τρυφερό όταν το τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Αυτό διαρκεί περίπου 1 1/2 έως 2 ώρες για μια μπριζόλα πάχους 3/4-ίντσας, ή μέχρι 3 ώρες για ένα ψητό φιλέτο. Ξύστε το κάτω μέρος του τηγανιού με ένα σιλικονούχο ή πλαστικό σκεύος για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε καραμελοποίηση που συσσωρεύεται στον πυθμένα της κατσαρόλας όταν μαυρίζετε το κρέας.

Αφαιρέστε το κρέας από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα που σερβίρει. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο χυμό για να κάνετε σάλτσα, αν θέλετε.