Πώς να τρώτε μαγιά ζυθοποιών για γκρίζα μαλλιά

Η ζύμη του ζυθοποιού είναι ο μύκητας Saccharomyces cerevisiae και ένα κοινό συστατικό στη ζύμωση της μπύρας. Αν και δεν είναι απαραίτητη θρεπτική ουσία που χρειάζεται το σώμα, το ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Maryland αναφέρει ότι αυτή η ζύμη είναι ζωτική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β. Δύο από αυτές τις βιταμίνες, Β5 και Β6, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της λεύκανσης στα μαλλιά. Το B5 μπορεί να λειτουργήσει για να κρατήσει τα γκρίζα μαλλιά για το σχηματισμό και το B6 βοηθά το σώμα να παράγει μελανίνη για να διατηρεί το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Ως συμπλήρωμα διατροφής, η ζύμη του ζυθοποιού μπορεί επίσης να βοηθήσει να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να μειώσει το σωματικό λίπος και τη χοληστερόλη.

Αγοράστε μαγιά ζυθοποιίας ως συμπλήρωμα σε σκόνη, δισκίο ή κάψουλα. Το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν συνιστά την υψηλής ποιότητας ζύμη ζύμης ζυθοποιίας σε χύδην μορφή για να αυξήσει την πρόσληψη χρωμίου. Εάν αποφασίσετε για το δισκίο ή την κάψουλα, διαβάστε τις οδηγίες δοσολογίας που παρέχονται μαζί με το προϊόν. Προσπαθήστε να πάρετε τουλάχιστον 15 έως 30 γραμμάρια την ημέρα.

Αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας. Της ζύμης ζυθοποιίας σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί. Αρχικά, μπορεί να πάρει το σώμα σας χρόνο για να προσαρμοστεί στη ζύμη. Ξεκινήστε από 1 κουταλιά της σούπας. Και να βασιστείτε στη δοσολογία μέχρι να φτάσετε 2 κουταλιές της σούπας. μια μέρα. Εάν είναι απαραίτητο, ανακατεύουμε με χυμό για να βελτιώσουμε τη γεύση. Η ζύμη θα είναι πικρή. Αυτή η πικρία δείχνει ότι η σκόνη περιέχει βιολογικά ενεργό χρώμιο. Εάν δεν είναι πικρή, μπορεί να μην είναι υψηλής ποιότητας.

Ανακατέψτε τη σκόνη σε άλλα τρόφιμα αν δεν μπορείτε να ανεχτείτε το ποτό. Για παράδειγμα, μπορείτε να τα αναμίξετε σε χαμηλά σε λιπαρά γιαούρτι ή να τα πασπαλίζετε πάνω από ζεστά δημητριακά.