Πώς να τρώτε υγιή στα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή γιορτής, αλλά τείνει επίσης να είναι μια εποχή υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, υψηλής θερμιδικής αξίας τροφής. Το να είσαι μέρος της γιορτής των Χριστουγέννων χωρίς να υπονομεύσεις τους στόχους της υγείας σου μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι σίγουρα εφικτό. Το κλειδί για να τρώτε υγιεινά τα Χριστούγεννα είναι να σχεδιάσετε μπροστά, φέρνοντας τα δικά σας σνακ και πιάτα αν χρειαστεί, έτσι ώστε να μην πιάσετε άγρυπνα και να καταλήξετε να γεμίζετε με ανθυγιεινές επιλογές.

Φάτε ένα υγιεινό πρωινό το πρωί των Χριστουγέννων. Περιλάβετε τουλάχιστον ένα φρούτο ή λαχανικό και ορισμένες πρωτεΐνες όπως αυγά ή ξηροί καρποί. Αυτό θα βοηθήσει στην εξουδετέρωση της πείνας και θα αποτρέψει την υπερκατανάλωση σνακ υψηλής θερμιδικής αξίας, ενώ θα περιμένει το μεγάλο μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο που θα σερβιριστεί.

Φέρτε ένα θρεπτικό πιάτο στις εορταστικές εκδηλώσεις. Προσφέρετε εκ των προτέρων για να δώσετε μια σαλάτα ή λαχανικό πλευρά πιάτο έτσι μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα υπάρξει τουλάχιστον ένα υγιές στοιχείο στο γεύμα.

Συσκευασία ένα σνακ για να φέρει μαζί σας σε περίπτωση που δεν μπορείτε να βρείτε τίποτα υγιές να τσιμπήσουν μεταξύ των γευμάτων. Ένα μήλο ή πορτοκάλι και μια μικρή τσάντα από ξηρούς καρπούς κάνουν ένα καλό φορητό σνακ.

Καταναλώστε ένα υγιεινό σνακ ή μικρό γεύμα κάθε τρεις έως τέσσερις ώρες όλη την ημέρα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα και είναι πολύ πιο υγιεινό από το να καταναλώνετε ένα μεγάλο γεύμα.

Τοποθετήστε πρώτα το πιάτο σας με υγιεινές επιλογές. Αντί να κατευθυνθείτε κατευθείαν για τα πιάτα με θερμίδες και λιπαρά, επιλέξτε κάποια άπαχο γαλοπούλα ή ζαμπόν και λαχανικά για το πρώτο πιάτο σας. Μπορείτε να έχετε κάποιες επιλογές υψηλότερης θερμιδικής αξίας όταν είστε έτοιμοι για δευτερόλεπτα και ήδη κάπως γεμάτοι.

Πιείτε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με το δείπνο σας. Το κόκκινο κρασί είναι υψηλό σε ρεσβερατρόλη, ένα φυτοχημικό που βοηθά στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Εάν δεν πίνετε αλκοόλ, δοκιμάστε ένα ποτήρι χυμό σταφυλιών ή απλά να έχετε καθαρό νερό.

Έλεγχος μέρους πρακτικής. Αντί να απομακρυνθείτε εντελώς από τις επιλογές υψηλής θερμιδικής αξίας, δοκιμάστε ένα μόνο κομμάτι ή μόνο ένα δάγκωμα, αρκετό για να πάρετε μια γεύση, αλλά όχι αρκετό για να σας αφήσει να αισθανθείτε γεμιστό.

Έχετε ένα φλιτζάνι τσάι πριν, ή ακόμα και στη θέση του, επιδόρπιο. Το τσάι έχει πολλά αντιοξειδωτικά και το υγρό θα σας γεμίσει, καθιστώντας λιγότερο πιθανό το φαράγγι για το κέικ, την πίτα και την καραμέλα.