Πώς να τρώτε υγιεινά σε ένα κινέζικο μπουφέ

Οι κινέζοι μπουφέδες είναι πολύ κακοποιημένοι για τα υψηλής θερμιδικής αξίας, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. Είναι αλήθεια ότι μπορείτε να είστε σε κάποιο πρόβλημα όταν περπατάτε στο εστιατόριο και βλέπετε τις πρόσφατα στοιβαγμένες ανάχωμα των πολύχρωμων δημιουργιών που μυρίζουν όσο καλύτερα φαίνονται. Αλλά υπάρχει ελπίδα. Όταν προσπαθείτε να διατηρήσετε τη ζώνη σας στην ίδια εγκοπή, διατηρώντας ταυτόχρονα τα επίπεδα χοληστερόλης στον ορό σας κανονικά, μπορείτε να απολαύσετε όλα όσα προσφέρει ο κινεζικός μπουφές, υπό τον όρο ότι είστε πειθαρχημένοι και ξέρετε τι να ψάξετε.

Περπατήστε απευθείας στη γραμμή σαλάτας. Όλοι οι κινέζοι μπουφέδες έχουν τουλάχιστον ένα μικρό τμήμα αφιερωμένο στη σαλάτα. Γεμίστε μια πινακίδα με μαρούλι, αγγούρια, καρότα, ντομάτες και κάθε άλλη φρέσκια λαχανικά που σας αρέσει. Κορυφή με ένα κούνημα dressing. Μην πηγαίνετε στη θάλασσα με το ντύσιμο · χρησιμοποιήστε μόνο αρκετό για να δώσετε τη γεύση σαλάτας σας. Τρώτε μια σαλάτα μπορεί να πάρει την άκρη από την πείνα σας πριν επιστρέψετε στο μπουφέ.

Αποφύγετε τους κυλίνδρους αυγών. Αν και οι κύλινδροι αυγών μπορεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αντικείμενα στον κινεζικό μπουφέ, είναι επίσης βαθιά τηγανητά και πλούσια σε λίπος. Ένας τυποποιημένος κύλινδρος αυγών 4 ίντσας έχει περίπου 20 γραμμάρια λίπους και περίπου 250 θερμίδες, σύμφωνα με τη ζώνη απώλειας βάρους της Dotti. Περάστε πάνω στον κύλινδρο αυγών και επιλέξτε την κατσαρόλα ή την κατσαρόλα.

Επιλέξτε το νερό ή το τσαγιού χωρίς τσάι στο σιντριβάνι. Αποθηκεύστε επιπλέον θερμίδες πηγαίνοντας με ποτά χωρίς θερμίδες. Χρησιμοποιήστε ένα υποκατάστατο ζάχαρης στο τσάι σας και προσθέστε λεμόνι στο νερό σας εάν θέλετε να ενισχύσετε τη γεύση.

Επιλέξτε τρόφιμα με λαχανικά και λίγο ή καθόλου σάλτσα. Επιλέξτε γαρίδες και λαχανικά στον ατμό, ψιλοκομμένο, ψιλοκόψτε και ανακατεύετε τηγανητά tofu με λαχανικά. Μείνετε μακριά από τα πιάτα που κολυμπούν σε βούτυρο και γλυκιά και ξινή σάλτσα. Επίσης, απομακρύνετε από οτιδήποτε είναι ψωμί και βυθίζεται.

Προσέξτε για τον κατάλληλο τύπο ρυζιού. Μείνετε μακριά από το χοιρινό τηγανητό ρύζι που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, νάτριο και θερμίδες. Επιλέξτε αντί του ατμού ρύζι και ψάξτε για καφέ ρύζι υψηλότερης ίνας εάν είναι διαθέσιμο.

Χρησιμοποιήστε ξυλάκια για να φάτε ολόκληρο το γεύμα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η ανάγκη να σηκώσετε ένα πιρούνι και ένα κουτάλι, αφήστε τα στο τραπέζι για να χρησιμοποιήσετε τα ξυλάκια σας. Αυτό θα σας κάνει να τρώτε πιο αργά και ενδεχομένως να καταναλώνετε λιγότερα τρόφιμα.