Πώς να υπολογίσετε τις ανταλλαγές με βάση τις πληροφορίες διατροφής

Οι ανταλλαγές είναι ένα σύστημα διατροφής με υδατάνθρακες που εστιάζει στις ανάγκες των διαβητικών. Ο στόχος της χρήσης του συστήματος ανταλλαγής στην καθημερινή διατροφή σας είναι να μεγιστοποιήσετε το θρεπτικό περιεχόμενο του φαγητού σας ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα αποτελέσματα που έχει στο σάκχαρό σας. Παρόλο που συνήθως θα είναι πιο εύκολο να προσδιορίσετε τις ανταλλαγές τροφίμων κοιτάζοντας ένα γράφημα, μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να μάθετε πώς να υπολογίζετε τις ανταλλαγές με βάση τις διατροφικές πληροφορίες.

Συζητήστε με το γιατρό ή τον διαιτολόγο σας και καθορίστε πόσες θερμίδες θα πρέπει να καταναλώνετε κάθε μέρα. Αυτές οι πληροφορίες είναι ουσιαστικές, καθώς το 45 έως 65 τοις εκατό της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων σας πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες. Για παράδειγμα, εάν ο γιατρός σας συστήσει 1.600 θερμίδες ημερησίως, οι θερμίδες από τους υδατάνθρακες πρέπει να είναι μεταξύ 720 και 1.040 ημερησίως.

Υπολογίστε πόσα γραμμάρια υδατανθράκων σας επιτρέπει την πρόσληψη θερμίδων. Ένα γραμμάριο υδατανθράκων είναι ίσο με τέσσερις θερμίδες, έτσι διαιρέστε το φάσμα των θερμίδων σας κατά τέσσερα. Για παράδειγμα, αν το εύρος θερμίδων σας είναι 720 έως 1.040 θερμίδες, αυτό ισοδυναμεί με 180 έως 260 g υδατάνθρακες κάθε μέρα.

Υπολογίστε πόσες ανταλλαγές υδατανθράκων, ή μερίδες, αυτό σας επιτρέπει κάθε μέρα. Ανεξάρτητα από το τι φαγητό, μια ανταλλαγή υδατανθράκων ισούται με 15 g υδατανθράκων. Εάν η ημερήσια γκάμα των υδατανθράκων είναι 180 έως 260 γραμμάρια, διαιρέστε κάθε αριθμό με 15 για να αποκτήσετε το εύρος ανταλλαγής σας. Στην περίπτωση αυτή, η ημερήσια γκάμα σας είναι 12 έως 17 ανταλλαγές υδατανθράκων.

Διαβάστε τις ετικέτες των τροφίμων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος των μερίδων, τις συνολικές μερίδες και τους υδατάνθρακες ανά μερίδα. Εάν η ετικέτα δηλώνει ότι ένα μόνο μερίδα είναι 4 ουγκιά και υπάρχουν τρεις μερίδες στη συσκευασία, το καθένα από τα οποία περιέχει 10 γραμμάρια υδατανθράκων, εάν φάτε ολόκληρη τη συσκευασία, φάγατε μόνο 30 γραμμάρια ή δύο ανταλλαγές υδατανθράκων. Μετρήστε και ζυγίστε το είδος της τροφής για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το μέγεθος της μερίδας και την ανταλλαγή υδατανθράκων, σωστά.

Υπολογίστε τα γραμμάρια των υδατανθράκων σε τρόφιμα χωρίς ετικέτες ζυγίζοντας το φαγητό, ανατρέχοντας τον παράγοντα τροφής και εφαρμόζοντας τον τύπο “βάρος φαγητού x παράγοντα τροφής”. Για παράδειγμα, εάν ζυγίζετε μια χούφτα ξηρών σπαγγέτι και φτάνει σε 2 oz, πολλαπλασιάστε Αυτό το βάρος από τον παράγοντα τροφίμων για ζυμαρικά, που είναι 7,5 g υδατανθράκων ανά ουγγιά. Έχετε στο χέρι σας 15 γρ. Ή μία ανταλλαγή ζυμαρικών.