Πώς να υπολογίσετε τον καρδιακό ρυθμό κατά την εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ο ρυθμός καρδιακής παύσης σας θα αυξηθεί ελαφρά επειδή η καρδιά αντλεί περισσότερο αίμα σε όλο το σώμα από ότι συνήθως. Η online ιατρική βιβλιοθήκη της Merck Manuals αναφέρει ότι ενώ ο κανονικός ρυθμός καρδιακής αναπνοής μιας γυναίκας σε ηλικία τεκνοποίησης είναι 70 παλμοί ανά λεπτό, ο καρδιακός ρυθμός ανάπαυσης μιας εγκύου πρέπει να είναι περίπου 80 με 90. Κοιτάζοντας τον καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης, Καθώς και η καρδιακή συχνότητα κατά τη διάρκεια της άσκησης, είναι σημαντική επειδή είναι ένας βασικός δείκτης της υγείας σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μετρήστε το καρδιακό σας ρυθμό ηρεμίας το πρώτο πράγμα το πρωί. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε τις άκρες του δείκτη σας και τα μεσαία δάχτυλά σας στη βάση του αντίχειρα σας όπου συναντά τον καρπό σας. Θα πρέπει να αισθάνεστε μια έντονη παλμική αίσθηση. Χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο για να παρακολουθείτε την ώρα, μετρήστε τον αριθμό των κτυπημάτων σε χρονικό διάστημα 60 δευτερολέπτων.

Παρακολουθήστε το συνολικό ποσοστό άσκησης κατά την διάρκεια της εργασίας. Αν δυσκολεύεστε να μιλήσετε ενώ ασκείτε ή δεν μπορείτε να πιάσετε την αναπνοή σας, επιβραδύνετε. Περπατήστε ένα μίλι γύρω από ένα κομμάτι για να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια σταματήστε.

Μετρήστε τον ενεργό καρδιακό ρυθμό τοποθετώντας τα δάχτυλά σας στη μέση και το δείκτη στη βάση του αντίχειρά σας για 60 δευτερόλεπτα, ακριβώς όπως κάνατε όταν βρήκατε τον καρδιακό σας ρυθμό ηρεμίας.

Συγκρίνετε τη μέτρηση σας με τους ιδανικούς καρδιακούς ρυθμούς για την ηλικιακή σας ομάδα ενώ ασκείτε. Γενικά, οι γυναίκες κάτω των 20 ετών θα πρέπει να χτυπήσουν 140 έως 155, οι γυναίκες ηλικίας 20 έως 29 θα πρέπει να παραμείνουν μεταξύ 135 και 150, οι γυναίκες 30 έως 39 θα πρέπει να παραμείνουν μεταξύ 130 και 145 και οι γυναίκες άνω των 40 θα πρέπει να είναι μεταξύ 125 και 140. Δεν συνιστάται τσίμπημα σε αυτόν τον αριθμό για την εγκυμοσύνη, οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι είναι καλύτερο ότι οι έγκυες γυναίκες χτυπούν το χαμηλό τέλος της περιοχής για την ηλικιακή τους ομάδα.

Ανακουφίστε εάν ο καρδιακός σας ρυθμός είναι σταθερά πολύ υψηλός κατά την άσκηση. Παρακολουθήστε το για να βεβαιωθείτε ότι μειώνεται. Εάν ο καρδιακός σας ρυθμός ηρεμίας ή ο ενεργός καρδιακός ρυθμός είναι σταθερά πάνω από το μέσο όρο, βεβαιωθείτε ότι ενημερώσατε το γιατρό σας.