Πώς να υπολογίσετε το βάρος σας χωρίς κλίμακα

Ο υπολογισμός του ακριβούς βάρους σας χωρίς κλίμακα είναι ένα μη πρακτικό και περίπλοκο πρόβλημα φυσικής που περιλαμβάνει μετατόπιση και πυκνότητα νερού. Μπορείτε να εφαρμόσετε έναν τέτοιο τύπο σε κύβο ή ράβδο, που έχει κανονικό σχήμα και σταθερή πυκνότητα. Το σώμα σας, ωστόσο, είναι πολύ πιο περίπλοκο. Για να υπολογίσετε το βάρος σας χρησιμοποιώντας τη υποβρύχια ζύγιση, χρειάζεστε μια μεγάλη πισίνα, ακριβό εξοπλισμό και βοήθεια από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία – δεν είναι συνήθως κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι., Μια κλίμακα είναι ο ευκολότερος τρόπος να υπολογίσετε το ακριβές βάρος σας σε λίρες, αλλά Δεν αποκαλύπτει πολλά περισσότερα για την υγεία του σώματός σας. Επίσης, δεν χρειάζεται να αξιολογεί τις τάσεις στο βάρος σας. Ένα μέτρο ταινιών, ο τρόπος που ταιριάζουν τα ρούχα σας, το ποσοστό σωματικού σας λίπους, ο καθρέφτης και τα γενικά συναισθήματα αντοχής και ευεξίας σας προσφέρουν πληροφορίες για το μέγεθος του σώματός σας.

Εξετάστε τη σύνθεση του σώματός σας αντί για μια κλίμακα

Εάν ασκήσατε πιστά ως μέρος ενός προγράμματος μετασχηματισμού σώματος, μια παραδοσιακή κλίμακα σας λέει πόσα κιλά έχετε χάσει, αλλά δεν μπορεί να σας πει πόσο από την απώλεια ήταν λίπος από το αν έχετε κερδίσει ή όχι μυς. Ο μυϊκός ιστός είναι πυκνότερος από το λίπος και κάνει το σώμα σας να δείχνει άπαχο και τονωμένο, παρά μαλακό και λαμπερό. Ένα σώμα που έχει μεγαλύτερο ποσοστό μυών μπορεί να φαίνεται και να αισθάνεται περισσότερο σε σχήμα, αλλά ζυγίζει περισσότερο από κάποιον που έχει μεγαλύτερο ποσοστό λίπους. • Παρακολούθηση του σωματικού σας σωματικού λίπους, το οποίο μπορεί να μετρηθεί από έναν επαγγελματία γυμναστικής, Ή μέσω λεπτομερούς και δαπανηρής διαδικασίας εκτόπισης αέρα ή ανίχνευσης ακτίνων Χ με οστική πυκνότητα – σας βοηθά να γνωρίζετε αν η σωματική σας σύνθεση είναι υγιής. Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τις μετρήσεις σωματικού λίπους σας κάθε μήνα ή δύο. Μια ασφαλής και εφικτή αλλαγή χάνει περίπου το 1% του σωματικού σας λίπους ανά μήνα.

Μετρήστε τη μέση σας για να υπολογίσετε την υγεία σας

Το μέγεθος της κοιλιάς σας δεν σας λέει πόσο ζυγίζετε, αλλά παρέχει πληροφορίες για την υγεία σας. Μια περιφέρεια μέσης που είναι μεγαλύτερη από 40 ίντσες σε έναν άνδρα ή 35 ίντσες σε μια γυναίκα δείχνει μια υπερβολική ποσότητα λίπους στην κοιλιά που ονομάζεται σπλαχνικό λίπος. Αυτή η ύπουλη μορφή λίπους σχηματίζεται γύρω από τα εσωτερικά όργανα και απελευθερώνει φλεγμονώδεις χημικές ουσίες που αυξάνουν τον κίνδυνο για υγειονομικές καταστάσεις, όπως καρδιαγγειακές παθήσεις και διαβήτη τύπου 2. Ευτυχώς οι παραδοσιακές μέθοδοι απώλειας βάρους για τη μείωση της πρόσληψης θερμίδων, η κατανάλωση ολόκληρων και μη επεξεργασμένων τροφίμων Να πάρει περισσότερη άσκηση βοηθήσει στη μείωση του σπλαχνικού λίπους – μερικές φορές χωρίς να αλλάζει σημαντικά το πραγματικό βάρος σας στην κλίμακα. Ένα μέτρο ταινιών μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν χάνετε αυτή την επικίνδυνη μορφή λίπους. Όταν η μέση σας συρρικνώνεται, ξέρετε ότι προχωράτε. Τα ρούχα σας μπορούν να σας δώσουν μια παρόμοια ένδειξη σπλαχνικής απώλειας λίπους. Γνωρίζετε ότι οι αλλαγές συμβαίνουν όταν τα σφιχτά τζιν φερμουάρ σας πιο εύκολα ή οι ελαστικές ζώνες της μέσης σας αισθάνονται λιγότερο συσφικτικές. Για να μετρήσετε την κοιλιά σας, απλά βγάλτε ένα μέτρο ταινιών γύρω από τη μέση σας πάνω από το οστό του ισχίου σας. Κρατήστε το τεντωμένο, αλλά όχι σφιχτά, πιέζεται στο δέρμα σας. Χαλαρώστε επίσης την κοιλιά σας – μην κρατάτε στο στομάχι σας.

Χρησιμοποιήστε τον καθρέφτη ως μέτρο του βάρους σας

Έχοντας ένα στόχο βάρος μπορεί να είναι κίνητρο, αλλά τελικά, θέλετε να φανείτε καλό και να αισθανθείτε υγιέστερο. Έτσι, αντί να εξετάζετε έναν αριθμό στην κλίμακα ως μέτρο αλλαγής – παρατηρήστε απλά το σώμα σας. Εάν κοιτάξετε στον καθρέφτη και αισθάνεστε καλά για την εικόνα που σας κοιτάζει πίσω, τότε το κατέχετε. Οι φωτογραφίες μπορούν να είναι ακόμα καλύτεροι δείκτες της αλλαγής βάρους, καθώς καταγράφουν την πρόοδο. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας κάθε μέρα, ίσως να μην παρατηρήσετε μικρές αλλαγές που προσθέτουν ένα μετασχηματισμό. Οι εικόνες προόδου μπορούν να αποκαλύψουν πώς αλλάζετε από μήνα σε μήνα. Επιλέξτε το ίδιο σκηνικό και θέστε σε μια μαγιό ή άλλο ελάχιστο ρουχισμό όταν παίρνετε αυτές τις βολές. Καταχωρίστε τα σε έναν φάκελο στο τηλέφωνό σας ή εκτυπώστε τα για σύγκριση.

Ελέγξτε το πώς αισθάνεστε να μετράτε το βάρος σας

Οι θετικές αλλαγές στην υγεία σας δεν αντικατοπτρίζονται πάντοτε από την κλίμακα. Μια τακτική ρουτίνα άσκησης, για παράδειγμα, μπορεί να μην σας κάνει να μειώσετε αισθητά το βάρος, αλλά θα μπορούσατε να προκαλέσετε δραματικές βελτιώσεις στην καρδιαγγειακή σας υγεία · Παρατηρήστε αν η αντοχή σας κάνει καθημερινές δουλειές αλλάζει αν είναι πιο δύσκολο ή ευκολότερο να μεταφέρετε τα ρούχα μέχρι τις σκάλες , Περπατήστε το σκυλί ή καθαρίστε τα μετά τα παιδιά. Καθώς γίνεστε υγιέστεροι και χάσετε βάρος, αυτά τα καθήκοντα συνήθως γίνονται πιο εφικτά, αλλά αν δεν έχετε φροντίσει τον εαυτό σας όπως θα έπρεπε και βάρκατε, γίνονται πιο αποθαρρυντικά. Η κλίμακα μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει και σε εμμονή. Αν βρεθείτε να ζυγίζετε καθημερινά – ή πολλές φορές την ημέρα – και η διάθεσή σας να επηρεάζεται από τα αποτελέσματα, θα μπορούσατε να υποφέρετε από έναν εθισμό ανθυγιεινής κλίμακας. Το βάρος σας φυσικά κυμαίνεται καθημερινά λόγω της κατακράτησης νερού, των ορμονών και της πέψης. Αξιολογήστε τις συνήθειες διατροφής, ύπνου, άσκησης και ενυδάτωσης. Αν αυτά είναι σε σημείο, ζείτε μια ζωή ισορροπίας και προωθώντας καλή υγεία.