Πώς να φτιάξετε καρότα από ολόκληρα καρότα

Τα λαμπερά ραβδάκια καρότου που εμφανίζονται εμφανώς στον πάγκο ή σε πλήρη θέα στο ψυγείο ενθαρρύνουν την επίτευξη για ένα υγιεινό σνακ αντί για μια γλυκιά θεραπεία. Αυτά τα μικρά κομμάτια είναι ακριβώς το σωστό μέγεθος για σνακ ή το σερβίρετε με βουτιά και προσθέστε λαμπερό χρώμα στην πλάκα μεσημεριανού γεύματος. Τα μπαστούνια καρότου Precut, ή καρότα μωρών, που διατίθενται στο κατάστημα παντοπωλείου δεν είναι η μόνη σας επιλογή. Μπορείτε να φτιάξετε ραβδάκια καρότου από ολόκληρα καρότα χωρίς τίποτα περισσότερο από ένα κοφτερό μαχαίρι και αποφλοιωτή λαχανικών.

Επιλέξτε φρέσκα, τραγανή καρότα χωρίς κηλίδες ή μαλακά σημεία.

Πλύνετε τα καρότα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τυχόν ίχνη εδάφους ή υπολείμματα. Πατάτε τα καρότα στεγνά με χαρτοπετσέτα.

Φορέστε τα καρότα αφαιρώντας λεπτές λωρίδες του εξωτερικού φλοιού με ένα αποφλοιωτή λαχανικών. Αρχίστε στο μεγαλύτερο άκρο του καρότου, κάνοντας μακρές ακόμη και εγκεφαλικά επεισόδια στο μικρό άκρο. Γυρίστε το καρότο μετά από κάθε χτύπημα για να φτιάξετε το δρόμο σας γύρω από το εξωτερικό του καρότου. Κόψτε και τα δύο άκρα του καρότου με ένα μαχαίρι.

Τοποθετήστε το καρότο κάτω σε μια κοπή και κόψτε το σε δύο μισά, μήκους περίπου 4 ίντσες. Εάν προτιμάτε βραχύτερα καρότα, ή τα καρότα σας έχουν μήκος μεγαλύτερο από 8 ίντσες, κόψτε το καρότο σε τρίτα.

Τοποθετήστε το μισό καρότο στην πλάκα κοπής και κρατήστε το στη θέση του με το χέρι σας. Χρησιμοποιήστε το κυρίαρχο χέρι σας για να εισάγετε την άκρη ενός μαχαιριού στο τέλος του καρότου. Χαμηλώστε απαλά τη λεπίδα του μαχαιριού ώστε να ευθυγραμμίζεται με το κέντρο του μισού καρότου. Τοποθετήστε τη φτέρνα του χεριού σας στο πίσω μέρος της λεπίδας μαχαιριού και πιέστε την προς τα κάτω για να κόψετε το τμήμα καρότου στο μισό.

Τοποθετήστε το κομμένο καρότο με επίπεδη πλευρά προς τα κάτω στην πλάκα κοπής και επαναλάβετε τη διαδικασία για να το κόψετε στο επιθυμητό μέγεθος των ραβδιών καρότου.

Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου όλα τα τμήματα καρότου έχουν κοπεί σε ραβδιά.