Πώς να φτιάξετε νιγηριανό ψωμί

Το ψωμί τρώγεται με κάθε γεύμα στη νιγηριανή κουζίνα. Η κατάλληλη συνταγή για κάθε ψωμί, και το καλύτερο ψωμί που τρώτε, είναι συχνά αντικείμενο καλής φύσης επιχειρήματα. Το ψωμί Oyo ευνοείται από μερικούς, ενώ χιλιάδες φραντζόλες του γλυκού, βαριάς ηλικίας ψωμιού πωλούνται καθημερινά σε ολόκληρη τη Νιγηρία, ειδικά στην πρωτεύουσα του Lagos, σημειώνει την ιστοσελίδα του έργου Καλειδοσκόπιο Estate Aylesbury Estate. Puff puff είναι τηγανητές μπάλες ζύμης που τρώγονται ως σνακ. Το πηγούνι πηγούνι, το οποίο είναι ψωμί Νιγηρίας που είναι τηγανητό, είναι γλυκό με ζάχαρη και τρώγεται σαν σνακ.

Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά – αλεύρι, ζάχαρη και σκόνη ψησίματος – σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα συστατικά καλά χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο ή άλλο σκεύος.

Προσθέστε το βούτυρο, το αυγό, το γάλα και το νερό στα ξηρά υλικά και ανακατέψτε το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια σας για να φτιάξετε τη ζύμη μέχρι να ανακατευθούν καλά τα συστατικά.

Πασπαλίστε μια επίπεδη επιφάνεια ή μια σανίδα κοπής ελαφρά με το αλεύρι και χρησιμοποιήστε μια κυλιόμενη περόνη για να ξεδιπλώσετε περίπου το ένα τρίτο έως το μισό του μείγματος ζύμης. Η τυλιγμένη ζύμη πρέπει να είναι πάχους περίπου ½ ίντσας.

Κόψτε τη ζύμη, χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή άλλο κόπτη, σε τετράγωνα 1/2-by-1/2-inch.

Ζεσταίνουμε περίπου ½ ίντσα του πετρελαίου σε μια βαριά τηγάνι ή σοτάρετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Το λάδι πρέπει να είναι ζεστό, αλλά να μην καπνίζει.

Τοποθετήστε μερικά κομμάτια από το πηγούνι στο καυτό λάδι και τα τηγανίζετε μέχρι να είναι τραγανό και χρυσοκαστανά. Αφαιρέστε το πηγούνι από το λάδι και τοποθετήστε τα σε χαρτοπετσέτες για να αποστραγγίσετε το πλεόνασμα λαδιού.

Αναπτύξτε περισσότερη ζύμη, κόψτε τη ζύμη σε κομμάτια και τηγανίστε τα κομμάτια μέχρι να μαγειρευτεί όλη η ζύμη.