Πώς να φτιάξετε σοκολάτα με σκόνη κακάου

Δημιουργώντας τη δική σας σοκολάτα από την κακάο σας επιτρέπει να ελέγχετε τα συστατικά και να κάνετε εύκολα ρυθμίσεις για τη διατροφή. Τα κακάο προέρχονται από τον καρπό του κακάου και περιέχουν περίπου 54 τοις εκατό λίπος, 11 τοις εκατό πρωτεΐνη και 31 τοις εκατό υδατάνθρακες. Το φασόλι κακάο ζυμώνεται, στη συνέχεια ψητό και αλεσμένο, παρέχοντας 2 g ίνας σε μια κουταλιά της σούπας. Όταν κάνετε σοκολάτα, χρησιμοποιήστε κοκκώδη υποκατάστατα ζάχαρης αντί για ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε θερμίδες. Οτιδήποτε μπορείτε να δημιουργήσετε από πηλό, μπορείτε να κάνετε από χύτευση σοκολάτας, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τα επιδόρπια σας.

Λιώνουμε 1 φλιτζάνι βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων ψηλά σε ένα μπολ ανάμειξης. Προσθέστε 3 φλιτζάνια κακάο σε σκόνη και 1 1/8 φλιτζάνια ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο.

Ανακατέψτε τα συστατικά έως ότου η ζάχαρη διαλύσει και η σοκολάτα γίνει ομαλή. Αυτό κάνει περίπου 16 oz. Της ημι-γλυκης σοκολάτας.

Στερεώστε ένα τηγάνι με φλιτζάνι. Ψεκάστε ελαφρά τις επένδυσεις με ψεκασμό μαγειρέματος.

Ρίξτε την ημι-γλυκιά σοκολάτα στο ταψί, γεμίζοντας κάθε μεμβράνη στη μέση με τη λιωμένη σοκολάτα. Τοποθετήστε το τηγάνι στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.

Αφαιρέστε τη σοκολάτα από το ψυγείο. Τραβήξτε τις επενδύσεις από τη σοκολάτα και τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμιξης ποτηριού.

Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια ισχύ, ανακατεύοντας συχνά για να την λειώσουμε και να την διατηρήσουμε ομαλή. Δοκιμάστε τη θερμοκρασία της σοκολάτας με ένα θερμόμετρο καραμελών όταν αυτό λειώσει. Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία της σοκολάτας μέχρι να φτάσει τους 91 βαθμούς.

Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι φως σιρόπι καλαμποκιού στη λιωμένη σοκολάτα μόλις φτάσει τους 91 βαθμούς. Ανακατέψτε το σιρόπι καλαμποκιού και τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με μια σπάτουλα από καουτσούκ, αποξεσάζοντας τις πλευρές και το κάτω μέρος του γυάλινου μπολ μέχρι να ανακατευτεί καλά.

Ρίξτε τη σοκολάτα σε μια πλάκα γρανίτη ή μαρμάρου ή σε έναν καθαρό, σκληρό πάγκο. Ζυμώνουμε τη σοκολάτα με τα δάχτυλά σας, ένα πλαστικό ξύστρα για το ξύλο ή το ξύσιμο της ζύμης έως ότου η σοκολάτα γίνει λεία και λαμπερή.

Τυλίγετε τη σοκολάτα σε πλαστικό περιτύλιγμα, φροντίζοντας να την καλύψετε σφιχτά. Σφραγίστε την τυλιγμένη σοκολάτα σε ένα αεροστεγές δοχείο ή σε μια σακούλα αποθήκευσης.