Πώς να φτιάξετε το δικό σας χαλάκι γκολφ

Η οικοδόμηση του δικού σας γκολφ παίρνει λίγη δουλειά, αλλά με κάποια προσεκτική κοπή – ή με λίγη βοήθεια – μπορείτε να χτίσετε ένα χαλάκι πρακτικής και να εργαστείτε στο παιχνίδι γκολφ στο κατώφλι σας ή στο γκαράζ σας. Απλά συνδυάστε μια εμπορική χαλάκι με ένα κομμάτι ξύλου και ετοιμαστείτε να χτυπήσετε τα κτυπήματα από την κούνια σας.

Προετοιμάστε ένα φύλλο κόντρα πλακέ 4-με-8 ποδιών για να το κόψετε σε 4 με 5 πόδια. Τοποθετήστε το ξύλο σε ένα ζευγάρι πριονιών, μετρώντας 3 πόδια μέσα στην μακρύτερη πλευρά και σημειώστε τις διαστάσεις με το μολύβι του ξυλουργού. Σημειώστε μια μεγάλη γραμμή κοπής με μια ευθεία άκρη. Σημειώστε μια δεύτερη γραμμή που αντιπροσωπεύει τη διαδρομή της πλάκας βάσης του κυκλικού πριονιού. Σφίξτε έναν οδηγό κοπής 2 προς 4 κατά μήκος της κατευθυντήριας γραμμής.

Βάλτε ένα ζευγάρι γυαλιά ασφαλείας και φορέστε ένα γάντια. Ρυθμίστε την πλάκα βάσης του κυκλικού πριονιού στο ξύλο και ευθυγραμμίστε τη λεπίδα με τη γραμμή κοπής. Ευθυγραμμίστε την άκρη της πλάκας με τον οδηγό κοπής. Ενεργοποιήστε το πριόνι, σπρώξτε το απευθείας στη γραμμή σας και στη συνέχεια κόψτε τη γραμμή. Εάν δεν έχετε πριόνι ή δεν θέλετε να κάνετε το κόψιμο μόνοι σας, έχετε ξυλεία που κόβει το κόντρα πλακέ στο μέγεθος για εσάς.

Ψεκάστε μια κόλλα πολλαπλών χρήσεων στο ξύλο. Τοποθετήστε το μαξιλάρι γκολφ – που μετράει 4 x 5 πόδια ή λιγότερο – στην κορυφή και γρήγορα εξομαλύνεται έτσι ώστε να βρίσκεται επίπεδη στο ταμπλό. Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αφήστε το να στεγνώσει για 24 ώρες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να απλώσετε το τσιμέντο επαφής στην κορυφή του ξύλου και στο κάτω μέρος του στρώματος γκολφ. Αφήστε το τσιμέντο να στεγνώσει για το χρόνο που συνιστά ο κατασκευαστής και στη συνέχεια τοποθετήστε το ψάθα στο ξύλο. Το χαλί θα συνδεθεί αμέσως με το ξύλο, έτσι ώστε ένας βοηθός να κρατάει τη μία πλευρά του στρώματος, να το τοποθετεί και να το τοποθετεί πολύ προσεκτικά πάνω στο ξύλο. Τραβήξτε ένα λαστιχένιο ρολό πάνω από το μαξιλάρι αφού είναι στη θέση του.