Πώς να χάσει το λίπος προσώπου

Τα σώματα ποικίλλουν σε σχήμα και μέγεθος και κάνουν τα πρόσωπα. Εάν ένα διπλό πηγούνι ή παχουλός μάγουλο σας κάνει να αισθάνεστε συνειδητά, αδυνατίστε τους κάτω από την απώλεια βάρους παντού. Δεν μπορείτε να στοχεύσετε το λίπος του προσώπου σας για απώλεια βάρους, αλλά μπορείτε να εφαρμόσετε στρατηγικές που θα σας κάνουν να κοιτάξετε και να αισθάνεστε πιο υγιείς και πιο σίγουροι.

Το πρόσωπό σας κοιτάζει κάθε μέρα από τον καθρέφτη. Μπορεί να είναι η εστίασή σας για την απώλεια λίπους, αλλά το σώμα σας έχει διαφορετικές ιδέες. Το λίπος αποθηκεύεται σε όλο το σώμα σας στα λιπώδη κύτταρα. Όταν δημιουργείτε ένα έλλειμμα θερμίδων – που σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε – το σώμα σας απελευθερώνει μερικά από αυτό το λίπος και το μετατρέπει σε χρήσιμη ενέργεια. Όπου παίρνει το λίπος από το γενετικά καθορισμένο, δεν μπορείτε να πείτε στο σώμα σας να χρησιμοποιεί πρώτα το λίπος του προσώπου. Χάστε βάρος γενικά και, με το χρόνο, μερικά από αυτά θα προέλθουν από τα μάγουλα και το πηγούνι σας.Αν έχετε φυσικά στρογγυλά μάγουλα, δεν μπορείτε να περιμένετε κάποια δίαιτα ή άσκηση για να σας φτιάξω ένα σούπερ μοντέλο. Η δομή των οστών σας και το μέγεθος συγκεκριμένων εσωτερικών δομών, όπως οι αδένες του σάλιου, υπαγορεύουν το σχήμα του προσώπου σας. Καθώς μεγαλώνετε, η δομή στήριξης που κρατάει το βλέμμα σας τεντωμένο και ζωηρό αρχίζει επίσης να αποτυγχάνει. Διαθέτει στροφή προς τα κάτω και το δέρμα σας αρχίζει να κρεμάει λίγο. Οι τσέπες του λίπους μπορεί να γίνουν εμφανείς στο πηγούνι και κοντά στον λαιμό. Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη γήρανση ή να αλλάξετε τη γενετική – αλλά μια υγιεινή διατροφή και άσκηση μπορεί να συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους.

Εάν είστε υπέρβαροι, η απώλεια κιλών θα βοηθήσει το πρόσωπό σας να λερωθεί μαζί με το υπόλοιπο σώμα σας. Ένα έλλειμμα θερμίδων που περιλαμβάνει την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από ό, τι καίτε είναι το κλειδί. Χρησιμοποιήστε έναν σε απευθείας σύνδεση εκτιμητή θερμίδων για να καθορίσετε την καθημερινή κατανάλωση θερμίδων με βάση την ηλικία, το φύλο, το επίπεδο δραστηριότητας και το μέγεθος. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα έλλειμμα 500 έως 1.000 θερμίδων από αυτόν τον αριθμό για να χάσετε 1 με 2 κιλά την εβδομάδα. Η περισσότερη σωματική δραστηριότητα και η κατανάλωση μικρότερων μερίδων υγιεινών τροφών καθιστούν αυτό το έλλειμμα δυνατό. Μην πηγαίνετε στη θάλασσα για να κόψετε θερμίδες με την ελπίδα να αδυνάρετε το πρόσωπό σας. Η υπερβολική κατανάλωση θερμίδων – κάτω από 1.200 για μια γυναίκα ή 1.800 για έναν άνδρα – μπορεί να σταματήσει τον μεταβολισμό σας και να οδηγήσει σε απώλεια μυών. Μια τέτοια χαμηλή πρόσληψη θερμίδων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διατροφικές ανεπάρκειες και ακραία πείνα, έτσι ώστε να καταλήξετε να σταματήσετε τους στόχους σας.

Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, οι άπαχες πρωτεΐνες και τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποτελούν μια ποιοτική διατροφή που προάγει μια υγιή εμφάνιση και απώλεια βάρους. Για εύκολο έλεγχο μερίδας, γεμίστε το μισό πιάτο σας με φυλλώδη χόρτα ή άλλα υγρά, ινώδη λαχανικά όπως καλαμπόκι, σπανάκι, μαρούλι, πράσινα φασόλια, μπρόκολο και μελιτζάνα. Ένα άλλο τέταρτο της πινακίδας σας πρέπει να περιέχει δημητριακά ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι ή κριθάρι. Το τελευταίο τέταρτο της πλάκας σας αποτελείται από άπαχο πρωτεΐνες, όπως τα αυγά, το κοτόπουλο από λευκό κρέας, τα ψάρια ή την άπαχη μπριζόλα. Η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν προσπαθείτε να χάσετε το συνολικό λίπος, επειδή σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι στα γεύματα και αποθαρρύνει το σώμα σας από το κάψιμο των μυών.Ένα πρόσωπο με μπαλόνια μπορεί επίσης να προκύψει από τη συγκράτηση νερού. Περιορίστε το πλεόνασμα νατρίου από τις επεξεργασμένες τροφές και τα εστιατόρια. Η παραμονή ενυδατωμένη, έτσι το σώμα σας δεν αισθάνεται υποχρεωμένη να κρατήσει στο νερό, βοηθά επίσης.

Το να βουτήξετε τα μάγουλά σας, να γκρεμίζετε τα χείλη σας και να κάνετε εκπληκτικά πρόσωπα στον καθρέφτη δεν θα λιώσει το λίπος του προσώπου. Επικεντρωθείτε στην καρδιαγγειακή άσκηση ολικού σώματος, όπως γρήγορο περπάτημα ή ποδηλασία που καίει θερμίδες και σας βοηθά να χάσετε λίπος σε ολόκληρο το σώμα σας. Τουλάχιστον 250 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης καρδιο σας βοηθά να χάσετε σημαντικό βάρος λέει το αμερικανικό κολλέγιο της αθλητικής ιατρικής. Εάν επιλέξετε να πάρετε την άσκηση έξω, σιγουρευτείτε ότι εφαρμόζετε αντιηλιακό για να προστατεύσετε το δέρμα στο πρόσωπό σας από τη ζημία από τον ήλιο, η οποία σας ωριμάζει πρόωρα διαιρώντας τις πρωτεΐνες που το κρατούν ισχυρό και εύπλαστο · Επίσης, προσθέστε δύναμη προπόνηση στη ρουτίνα σας Καθώς μειώνετε τις θερμίδες σας για να χάσετε βάρος. Η εκτέλεση τουλάχιστον δύο ασκήσεων συνολικού σώματος ανά εβδομάδα βοηθά στη διατήρηση του άπαχου μυός και στην οικοδόμηση λίγο περισσότερο, γεγονός που ενισχύει το μεταβολισμό σας. Ένα σώμα με μεγαλύτερη ποσότητα μυϊκής μάζας είναι πιο αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων, οι μύες απαιτούν περισσότερη ενέργεια, ακόμη και σε ηρεμία, σε σύγκριση με το λίπος. Μια οκλαδόν μπορεί να μην φαίνεται να επηρεάζει άμεσα το πρόσωπό σας, αλλά με συνέπεια να κάνετε αυτές και άλλες κινήσεις, όπως τα pushups και τα pullups, βοηθά να κλίνει ολόκληρο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου σας.

Επαναπροσδιορίστε τον στόχο απώλειας βάρους

Χάστε συνολικό βάρος σώματος

Φάτε για ένα πιο υγιές πρόσωπο

Άσκηση για να χάσει το λίπος προσώπου