Πώς να χάσει το λίπος της κοιλιάς στο σπίτι

Η μεταφορά υπερβολικού βάρους γύρω από τη μέση σας είναι κάτι περισσότερο από ένα αισθητικό ζήτημα. Το υποδόριο λίπος ή το λίπος που βλέπετε στην κοιλιά σας καλύπτει πιο επικίνδυνο σπλαχνικό λίπος, το οποίο περιβάλλει τα όργανα σας. Αυτός ο τύπος λίπους στην κοιλιά επηρεάζει την καρδιαγγειακή σας υγεία, σας θέτει σε κίνδυνο για διάφορες ασθένειες και επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Ενώ δεν μπορείτε να στοχεύσετε το λίπος της κοιλιάς με την άσκηση και τη διατροφή, μπορείτε να μειώσετε σταδιακά το ποσοστό του σωματικού λίπους όπου κι αν τείνετε να το αποθηκεύσετε. Ακολουθήστε ένα ευέλικτο, υγιές πρόγραμμα γυμναστικής και το σχέδιο τροφίμων στο σπίτι για να χάσετε το λίπος της κοιλιάς.

Αντικαταστήστε τα γλυκά, τα πρόχειρα φαγητά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε trans-λιπαρά και κορεσμένα λιπαρά για φρέσκα, μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Η αφαίρεση των δελεαστικών σνακ και των επεξεργασμένων τροφών από την κουζίνα σας διευκολύνει την προσαρμογή σε ένα σχέδιο υγιεινής διατροφής. Εάν περικόψετε 500 ημερήσιες θερμίδες από την κατανάλωσή σας, θα είστε σε καλό δρόμο για να χάσετε 4 κιλά το μήνα.

Σνακ σε εσπεριδοειδή, ελαφρώς ντυμένες σαλάτες, μούρα, μήλα, αχλάδια, λαχανικά, όσπρια και μη ζαχαρούχα ολικής αλέσεως. Αυτά τα τρόφιμα περιέχουν υψηλές ποσότητες αδιάλυτων και διαλυτών ινών, οι οποίες σας γεμίζουν και παρέχουν βασικές θρεπτικές ουσίες χωρίς να προσθέσετε επιπλέον θερμίδες, λίπος και ζάχαρη στη διατροφή σας. Ρυθμίζουν επίσης την πέψη έτσι ώστε να αντιμετωπίζετε λιγότερη φούσκωμα της κοιλιάς.

Προσθέστε δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή. Μεταφέρετε κουτιά ή τσάντες μία φορά τη φορά πάνω στις σκάλες. Καταρρίψτε και τεντώστε κατά τον καθαρισμό του σπιτιού. Χορός κατά τη διάρκεια εμπορικών διακοπών όταν παρακολουθείτε τηλεόραση. Παίξτε την απόκρυψη με τα παιδιά σας γύρω από το σπίτι. Μάρτιος στη θέση του, ενώ πλένετε τα πιάτα και μιλάτε στο τηλέφωνο.

Άσκηση έντονα καθημερινά. Ανυψώστε το ρυθμό της καρδιάς σας για μεγάλο χρονικό διάστημα κάνοντας αερόβια προπονήσεις, όπως χορός σε γρήγορη μουσική, τρέξιμο προς τα πάνω και κάτω από τα σκαλοπάτια, σκοινί άλματος, να κάνετε δυναμικά τμήματα γιόγκα, τζόκινγκ στον διάδρομο σας ή να κάνετε καλαισθησία. Εάν ασκείτε έντονα 300 λεπτά την εβδομάδα, μπορείτε να χάσετε μεταξύ 2 και 3 κιλών σωματικού λίπους ανά μήνα.

Εκτελέστε μυϊκή κάλλιστα και εκτάσεις που χρησιμοποιούν το σωματικό σας βάρος ως αντίσταση. Παρενέργειες, τραβήγματα, χαιρετισμούς ήλιο, καταλήψεις, καταθλιπτικές και τρικεφάλιες βούρτσες προσθέτουν μυϊκό ιστό που αντικαθιστά το υπερβολικό λίπος. Αυτή η μετατόπιση στη σύνθεση του σώματός σας αυξάνει τον βασικό σας μεταβολισμό, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες ακόμα και κατά την ηρεμία.