Πώς να χάσετε βάρος μετά από βαριά φαγητό

Όλοι γλιστρούν και απολαμβάνουν κάθε φορά και πάλι, αλλά δεν χρειάζεται να αισθάνεστε ένοχοι: Ξεπεράστε τη ζημιά κάνοντας πίσω στο δρόμο. Για να χάσετε βάρος μετά από ένα βαρύ γεύμα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα βασικά: Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόσληψη θερμίδων και την άσκηση. Ξεκινήστε τη διαδικασία κάνοντας μια βόλτα αμέσως μετά το φαγητό και διατηρήστε την ορμή, πηγαίνοντας στο χρόνο για να μετρήσετε τις θερμίδες, δημιουργώντας έναν εβδομαδιαίο προϋπολογισμό θερμίδων – και αναλογιστείτε γιατί έχετε φάει πάρα πολύ στην πρώτη θέση.

Κάντε μια βόλτα μετά το βαρύ γεύμα σας

Μετά την εκσπερμάτωση, μπορείτε να αρχίσετε να αντισταθμίζετε τις επιπλέον θερμίδες ενισχύοντας το επίπεδο δραστηριότητάς σας. Είναι καλύτερο να περιμένετε τρεις με τέσσερις ώρες προτού ασχοληθείτε με έντονες δραστηριότητες · ένα πλήρες στομάχι μπορεί να προκαλέσει ναυτία και κράμπες. Αλλά είναι ασφαλές να κάνετε μια βόλτα αμέσως μετά το φαγητό και το περπάτημα προσφέρει δύο οφέλη που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους. Για αρχάριους, θα αρχίσετε να κάψετε αυτές τις θερμίδες. Η ποσότητα των θερμίδων που χρησιμοποιούνται εξαρτάται από το βάρος σας και από το πόσο γρήγορα περπατάτε, αλλά μια μισή ώρα με τα πόδια σε ρυθμό 3,5 μιλίων την ώρα χρησιμοποιεί 120 έως 178 θερμίδες, σημειώνει η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Η σωματική άσκηση χαμηλής έντασης ανά πάσα στιγμή βοηθά στη μείωση της ποσότητας γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος. Το περπάτημα μετά από ένα γεύμα βελτιώνει σημαντικά το σάκχαρο στο αίμα σε υγιείς ανθρώπους και σε εκείνους που διαγιγνώσκονται με διαβήτη, ανέφερε το Diabetes Care το 2012. Η διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σας ισορροπημένη είναι σημαντική για την απώλεια βάρους. Όταν το σάκχαρο του αίματος είναι υψηλό, το σώμα αποθηκεύει την περίσσεια ζάχαρης ως λίπος, ενώ παράλληλα εμποδίζει το υπάρχον λίπος να χρησιμοποιηθεί για ενέργεια.

Εργαστείτε ένα βαρύ γεύμα σε έναν εβδομαδιαίο προϋπολογισμό θερμίδων

Αφού φάτε ένα βαρύ γεύμα, μπορεί να αισθανθείτε σαν να χάσατε τη διατροφή σας, αλλά να το δείτε από την πλευρά ενός εβδομαδιαίου προϋπολογισμού θερμίδων. Ένας εβδομαδιαίος προϋπολογισμός θερμίδων καθορίζεται πολλαπλασιάζοντας τους καθημερινούς στόχους θερμίδων κατά 7 για να λάβετε τις μέγιστες εβδομαδιαίες θερμίδες. Με ένα στόχο για την εβδομάδα, μπορείτε να διαιρέσετε τις θερμίδες με έναν τρόπο που αποδίδει λιγότερες θερμίδες σε πέντε ή έξι ημέρες και επιτρέπει έναν μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων μία ή δύο ημέρες · Εργαστείτε ένα βαρύ γεύμα στον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό θερμίδων αναθέτοντάς το Μια μέρα υψηλής θερμιδικής αξίας, περιορίστε τις ημερήσιες θερμίδες για το υπόλοιπο της εβδομάδας. Εάν το βαρύ γεύμα ήταν υπερβολικά υψηλό σε θερμίδες, ίσως χρειαστεί να μειώσετε τις ημερήσιες θερμίδες για δύο εβδομάδες χωρίς να συμπεριλάβετε άλλες ημέρες με υψηλότερες θερμίδες. Όταν μετράτε τις καθημερινές θερμίδες στο τέλος της εβδομάδας, είστε σε καλή κατάσταση, εφόσον βρίσκονται εντός του εβδομαδιαίου προϋπολογισμού θερμίδων. Θυμηθείτε – η απώλεια βάρους είναι μια σταδιακή διαδικασία από την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από ό, τι καίτε κατά μέσο όρο. Αν χάσετε το θερμικό σας έλλειμμα από καιρό σε καιρό, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η εξέταση εβδομαδιαίων θερμίδων είναι επίσης μια καλή ιδέα για τον έλεγχο του βάρους σας. Είναι καλύτερα να ζυγίζετε τον εαυτό σας εβδομαδιαίως και όχι καθημερινά επειδή το σωματικό βάρος κυμαίνεται φυσικά κάθε μέρα. Μπορεί να χάσετε το βάρος του νερού για μερικές ημέρες και, στη συνέχεια, να αποκτήσετε βάρος νερού αν ασκείστε, επειδή το στρες στους μύες οδηγεί σε προσωρινή κατακράτηση νερού, ανέφερε η Δρ Melina Jampolis το 2010 στο Cable News Network.

Παρακολουθήστε τις θερμίδες για να χάσετε βάρος

Για να χάσετε βάρος ή για να καθορίσετε τον αντίκτυπο ενός βαρέος γεύματος στη διατροφή σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πόσες θερμίδες καταναλώνετε κάθε μέρα. Μελέτες δείχνουν ότι η διατήρηση ενός περιοδικού τροφίμων βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν περισσότερο βάρος, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Illinois στο Urbana-Champaign. Εάν παρακολουθείτε ό, τι καταναλώνετε και υπολογίζετε τις θερμίδες ακούγεται σαν να ενοχλείτε, σταματήστε να σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να φάτε περισσότερο από ό, τι συνειδητοποιείτε μόνο και μόνο επειδή δεν προσέξατε μερίδες και θερμίδες. Για παράδειγμα, εάν το δείπνο σπαγγέτι σας γεμίσει ένα μεγάλο πιάτο, έχετε φάει πραγματικά δύο ή τρεις μερίδες, ή περίπου 400 ή 600 θερμίδες, αντίστοιχα, χωρίς να συμπεριλάβετε σάλτσα και γαρνιτούρες. “Μετά από ένα βαρύ γεύμα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπολογίσετε τις θερμίδες που Που καταναλώνονται σε αυτό το γεύμα. Στη συνέχεια, μπορείτε να το συγκρίνετε με τις ημερήσιες θερμίδες στο περιοδικό σας και να αποφασίσετε πώς να προσαρμόσετε τη διατροφή σας την επόμενη εβδομάδα για να αντισταθμίσετε το βαρύ γεύμα. Για να χάσετε βάρος με ρυθμό 1 με 2 λίρες την εβδομάδα, που είναι υγιές και βιώσιμο, θα πρέπει να καταναλώνετε 500 έως 1.000 λιγότερες θερμίδες κάθε μέρα, αναφέρει τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Προσδιορίστε τις σκανδαλισμοί σε βαρύ φαγητό

Μετά από υπερβολικές επιδοτήσεις, κάντε ένα βήμα πίσω και συγχωρέστε τον εαυτό σας. Μην χάσετε την ενέργεια που αισθάνεστε ένοχοι και μην συνεχίζετε να υπερφαγιάζετε επειδή νομίζετε ότι η διατροφή σας έχει ήδη ενοχληθεί. Αντ ‘αυτού, γυρίστε πίσω στην πίστα και αναιρέστε τις ζημιές. Ένας τρόπος να προχωρήσετε είναι να εντοπίσετε τον λόγο για τον οποίο έχετε φάει πάρα πολύ και να ανακαλύψετε τους παράγοντες που οδήγησαν στην υπερκατανάλωση. Εάν το βαρύ γεύμα ήταν μια μοναδική ή σπάνια φιγούρα – ίσως ήσαστε σε πάρτι ή σε διακοπές – πρέπει μόνο να επιστρέψετε σε μια υγιεινή διατροφή. Ωστόσο, εάν η κατανάλωση ενός βαρέος γεύματος έχει γίνει συνήθεια ή εάν πάσχετε από υπερκατανάλωση τροφής, μην διστάσετε να λάβετε βοήθεια από έναν εγγεγραμμένο διαιτολόγο ή έναν σύμβουλο. Χρησιμοποιήστε το περιοδικό τροφίμου για να αποκαλύψετε τρόφιμα που προκαλούν. Απλά προσθέστε σημειώσεις σχετικά με το πότε φάγατε, τι κάνατε πριν από το φαγητό και πώς αισθανθήκατε. Να είστε βέβαιος να καταγράψετε όταν αισθάνεστε τόνισε, υπνηλία, θυμωμένος ή ερεθισμένος. Επίσης, σημειώστε εάν ήσαστε πεινασμένοι, αν θέλετε ένα συγκεκριμένο φαγητό και εάν έχετε φάει στο τρέξιμο – που συχνά προκαλεί υπερβολική κατανάλωση τροφής, σύμφωνα με μια αναφορά στην Journal of Health Psychology τον Αύγουστο του 2015. Με την πάροδο του χρόνου, Εμφανίζονται έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τους ενεργοποιητές. Ίσως παρατηρήσετε ότι έχετε την τάση να τρώτε πάρα πολύ ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση, όταν είστε θυμωμένος ή όταν είναι αργά το βράδυ. Ανάλογα με τη σκανδάλη, ίσως θελήσετε να ορίσετε ένα σνακ χαμηλής σάλτσας για να αντικαταστήσετε το σκυλάκι ή να σχεδιάσετε να απομακρύνετε την εστία σας από τα τρόφιμα με μια δραστηριότητα όπως η βόλτα.