Πώς να χάσετε βάρος μετά από λήψη cymbalta

Το Cymbalta συνήθως συνταγογραφείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης, της ινομυαλγίας και της διαταραχής άγχους. Μία από τις παρενέργειες της λήψης του Cymbalta μπορεί να είναι η απώλεια της όρεξης ή η απώλεια βάρους, σύμφωνα με το Cymbalta.com. Αφού σταματήσετε να παίρνετε το Cymbalta, μπορεί να εμφανίσετε αλλαγές στο βάρος σας μόλις ξαναβρεθείτε από την όρεξή σας. Μια βελτιωμένη όρεξη που σχετίζεται με τη βελτίωση της διάθεσης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο βάρος μετά τη λήψη ενός αντικαταθλιπτικού, σημειώνει το MayoClinic.com. Υιοθετήστε υγιεινές διατροφικές συνήθειες και προχωρήστε σε τακτική άσκηση για να κρατήσετε επιπλέον κιλά στον κόλπο και να χάσετε επιπλέον βάρος μετά τη λήψη του Cymbalta.

Διαχειριστείτε τις θερμίδες που τρώτε. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση τροφής καταγράφοντας τα γεύματά σας χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό περιοδικό τροφίμων όπως οι ειδικοί. Παρακολουθήστε την πρόσληψη θερμίδων σας για μια εβδομάδα για να δείτε τον μέσο όρο σας. Χάστε περίπου 1 λίβρα την εβδομάδα, αφαιρώντας 500 από τον μέσο όρο σας για να υπολογίσετε το καθημερινό σας θερμιδικό στόχο.

Καταναλώστε μια δίαιτα άπαχων πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων για να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Φάτε τις άσπρες πρωτεΐνες όπως τα πουλερικά, το βόειο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, τις σπόρους σόγιας και άλλα όσπρια, για να βοηθήσετε στην οικοδόμηση μυών και την αύξηση του μεταβολισμού. Καταναλώνετε σύνθετους υδατάνθρακες όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά και φρούτα που χωνεύουν αργά και σας βοηθούν να αισθανθείτε πιο γεμάτοι ενώ τρώτε λιγότερα.

Διατηρήστε υγιεινά σνακ χρήσιμα ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα. Γεμίστε την κουζίνα σας με φρέσκα φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, ώστε να έχετε πιο υγιεινές επιλογές όταν παίρνετε την επιθυμία για σνακ.

Τρώτε καθαρό και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Μείνετε μακριά από προ-ωριμασμένο, συσκευασμένο και υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο κονσερβοποιημένα προϊόντα που ενθαρρύνουν το κέρδος βάρους, σημειώνει το BBC News. Προσέχετε ολόκληρα τρόφιμα με τη φυσική τους μορφή.

Ασκήσου τακτικά. Εκτελέστε ασκήσεις αντοχής τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα για να δημιουργήσετε μυς που σας βοηθά να καίτε περισσότερες θερμίδες την ημέρα. Συμπεριλάβετε σύνθετες ασκήσεις όπως lunges, καταλήψεις και push-ups που λειτουργούν πολλές ομάδες μυών για να κάψετε περισσότερες θερμίδες σε λιγότερο χρόνο, σημειώνει το Bodybuilding.com.

Συμμετέχετε σε καρδιαγγειακή δραστηριότητα τρεις έως πέντε ημέρες την εβδομάδα για να καψετε αποθηκευμένο σωματικό λίπος. Πάρτε μια τάξη γυμναστικής ομάδας, περπατήστε στον διάδρομο, γυρίστε έξω ή ποδήλατο. Αλλάξτε συχνά τις επιλογές του καρδιο σας για να κρατάτε συνεχώς το σώμα σας να ανταποκρίνεται.