Πώς να χάσετε βάρος με ακριβώς τη σούπα για μεσημεριανό γεύμα

Τρώγοντας μόνο σούπα για μεσημεριανό γεύμα είναι ένας βολικός τρόπος για να κόψετε θερμίδες για απώλεια βάρους. Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει να περιλαμβάνει μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση – και η σούπα μπορεί να προσφέρει ένα θρεπτικό και δυνητικά χαμηλών θερμίδων γεύμα. Τρόφιμα με χαμηλή ενεργειακή πυκνότητα, που σημαίνει σχετικά λίγες θερμίδες για την ποσότητα τροφής, βοηθούν να σας γεμίσουν και να προωθήσετε την απώλεια βάρους, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Πολλές σούπες είναι μια επιλογή γεύματος χαμηλής ενεργειακής πυκνότητας για μεσημεριανό γεύμα – και η σούπα μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την όρεξή σας.

Φάτε ένα θρεπτικό πρωινό που περιλαμβάνει πρωτεΐνες, όπως ομελέτα λαχανικών ή αλεύρι βρώμης, με απλό χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι και φρέσκα φρούτα. Τρώγοντας το πρωινό σας δίνει ενέργεια και ικανοποιεί την όρεξή σας. Φάτε αρκετό για πρωινό, ώστε να μπορείτε να κολλήσετε στο σχέδιό σας και να φάτε μόνο σούπα για μεσημεριανό γεύμα.

Φάτε μόνο σούπα για μεσημεριανό γεύμα αντί για γεύμα υψηλότερης θερμιδικής αξίας. Επιλέξτε σούπες με βάση τομάτα και σούπες και σούπες με άπαχη πρωτεΐνη όπως φασόλια, κοτόπουλο, ψάρι ή θαλασσινά με λαχανικά. Αποφύγετε τις σούπες που παρασκευάζονται με λιπαρά κρέατα ή κρέμα γάλακτος. Για παράδειγμα, αν τρώτε συνήθως 700 θερμίδες για μεσημεριανό γεύμα και τρώτε ένα μπολ με σούπα 200 θερμίδων, εξοικονομείτε 500 θερμίδες.

Ορίστε ένα χρόνο διακοπής κατανάλωσης για να αποφύγετε τον κίνδυνο λήψης περιττών θερμίδων μετά το δείπνο. Κάντε τη συνήθεια να σταματήσετε να τρώτε 2 με 3 ώρες πριν από τον ύπνο για να υποστηρίξετε την επιτυχία της απώλειας βάρους σας. Αυτή η στρατηγική βοηθάει στην αποφυγή του κινδύνου των σνακ κενών θερμίδων και σας βοηθά να ξυπνήσετε με την όρεξη για πρωινό για να ξεκινήσετε την επόμενη μέρα της δίαιτά σας για σούπα για γεύμα.