Πώς να χάσετε λίπος στο στομάχι χωρίς να πάρετε τα χάπια διατροφής

Η περίσσεια λίπους στομάχου μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, κακές διατροφικές συνήθειες, γενετική, ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων ή από ασθένεια. Για να χάσετε το λίπος στο στομάχι χωρίς να παίρνετε χάπια διατροφής, πρέπει να εργαστείτε για τη μείωση του συνολικού σωματικού λίπους. Καθώς το σωματικό σας λίπος μειώνεται, το στομάχι σας θα αρχίσει να μειώνεται. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, δεν υπάρχει μαγικό χάπι για την απώλεια βάρους και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος μόνιμα είναι μέσω της υγιεινής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας.

Χάστε βάρος αργά δημιουργώντας ένα έλλειμμα θερμίδων στη διατροφή σας. Σύμφωνα με το ShapeFit, για να χάσετε μία κιλό λίπους πρέπει να χάσετε 3.500 θερμίδες. Φάτε 250 με 500 λιγότερες θερμίδες ημερησίως για να χάσετε έως και 1 λίβρα την εβδομάδα. Μειώστε τα μεγέθη των μερίδων σας και τρώτε μόνο όταν αισθάνεστε πεινασμένοι. Χρησιμοποιήστε τις ετικέτες διατροφής για να καθορίσετε πόσες θερμίδες είναι σε μια μερίδα κάθε στοιχείου.

Εστιάζετε σε θρεπτικά τρόφιμα που προάγουν μια άλιπη φυσική κατάσταση. Επιλέξτε περισσότερες άπαχες πρωτεΐνες, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά Η άπαχη πρωτεΐνη προέρχεται από γαλοπούλα, ψάρι, ξηρούς καρπούς, φασόλια και κοτόπουλο χωρίς δέρμα. Αποφύγετε οποιοδήποτε κρέας που έχει προσθέσει αλάτι, έχει τηγανιστεί ή είναι μαγειρεμένο με γράσο.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Η μπύρα, το κρασί και το αλκοόλ περιέχουν θερμίδες και ζάχαρη που το σώμα σας μπορεί να μετατραπεί σε λίπος. Σύμφωνα με το ShapeFit, το σώμα σας επεξεργάζεται το αλκοόλ πριν από το λίπος, γεγονός που επιβραδύνει την καύση λίπους.

Κατασκευάστε μυϊκό ιστό με εβδομαδιαία κατάρτιση αντίστασης. Σύμφωνα με το American College of Sports Medicine, πρέπει να ολοκληρώσετε τουλάχιστον δύο εβδομαδιαίες συνεδρίες για ολόκληρο το σώμα σας. Συμπεριλάβετε οκτώ έως 10 διαφορετικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας. Ένα έως δύο σύνολα οκτώ έως 12 επαναλήψεων αρκεί για την ανάπτυξη των μυών.

Ολοκληρώστε μια ποικιλία από καρδιοπάθειες πέντε έως επτά ημέρες την εβδομάδα. Χρειάζονται τουλάχιστον 15 λεπτά για να ξεκινήσει το κάψιμο λίπους από το σώμα σας, οπότε κάνετε τις συνεδρίες σας 30 έως 45 λεπτά για να καψετε περισσότερο σωματικό λίπος. Επιλέξτε δραστηριότητες που θεωρείτε ότι προκαλούν προβλήματα που σας αρέσει επίσης να διασφαλίσετε την τήρηση του προγράμματος σας.

Αυξήστε την ένταση των μισών καρδιοπαθειών σας με προπόνηση διαστημάτων. Η ενδιάμεση εκπαίδευση καίει ένα υψηλότερο ποσοστό θερμίδων και συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους γρηγορότερα από το να εργάζεται με σταθερό ρυθμό. Είναι πολύ έντονη και πρέπει να γίνεται μόνο για 20 έως 20 λεπτά, μέχρι τρεις φορές την εβδομάδα. Εναλλακτικές μεταξύ εργασίας σε πολύ γρήγορη ταχύτητα με εργασία σε αργή ή ξεκούραστη ταχύτητα. Κάθε διάστημα πρέπει να διαρκεί 30 έως 120 δευτερόλεπτα.